Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Honken" fällde AIK i slutspelskampen

Brynäs kan andas ut.

Slutspelsplatsen säkrades på ett kokande Hovet – och det var mycket tack vare en storspelande Johan "Honken" Holmqvist.

– Grymt starkt av oss, säger Brynäsmålvakten efter 1–0-segern mot AIK.

Annons

Det har varit en turbulent tid. Men nu ser Brynäs bara framåt – och i går visade laget upp en attityd som lovar gott inför slutspelet.

En poäng var vad som krävdes för att säkra slutspelsplatsen borta mot jagande AIK. Det blev tre.

– Det här var inte någon lätt match. Men vi visar upp en grym moral och det känns ruggigt skönt. Det var viktigt att vi stod emot i början på matchen, sedan tycker jag att vi tog över i andra perioden, säger Johan Holmqvist, som höll nollan för fjärde gången den här säsongen.

"Honken" var omöjlig att få hål på. Tidigt i matchen hade Björn Melin ett kanonläge, men "Honken" gjorde en strålande parad och han följde sedan upp med ytterligare ett antal kvalificerade räddningar.

– Jag gjorde någon viktig räddning i början och det kändes sedan bra hela tiden. Jag var lugn och trygg i mitt spel, säger "Honken" och fortsätter:

– Backarna och forwards gjorde ett ruggigt bra jobb framför mig också, de hjälpte till att rensa undan. Det gör en ruggig skillnad. Vi har haft lite strul med det under säsongen, men nu har vi tagit ett stort steg i rätt riktning.

Och det känns som att du har hittat tillbaka till formen som du hade i början på säsongen.

– Ja, det håller jag med om. Mina 15 första matcher kändes bra, men sedan har jag haft en del tunga perioder. Visst kan man släppa in mål, men det har varit för många enkla mål. Jag hoppas att den här formen håller i sig nu.

Har du varit orolig över att ni skulle missa slutspelet?

– Oro är kanske fel ord. Men visst, tanken har slagit en när vi inte fått spelet att fungera. Samtidigt har jag varit övertygad om att vi skulle greja det. Vi hade bestämt oss och det är nu det roliga börjar.

Efter storförlusten borta mot Skellefteå (9–1) den 21 februari har Brynäs tagit poäng i fyra matcher i följd – och enligt både spelare och tränare handlar vändningen mycket om taktiken i det defensiva arbetet.

– Vi har arbetat med det defensiva styrspelet ett tag nu. Man kan väl säga att vi är lite tråkiga i vårt spel, vilket beror på att vi lagt om taktiken. Vi tar pucken framåt och gör det enklare för oss, säger assisterande tränaren Gunnar Persson och tillägger:

– Vi svarade för en heroisk insats i dag. Vi har levt med pressen att inte tappa slutspelsplatsen, och därför känner man nu en otrolig lättnad.

Centern Calle Järnkrok:

– Det känns som att vi har hittat ett spel som fungerar för oss. I den här matchen hade vi ett jäkla stort tålamod.

Mer läsning

Annons