Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Honken" missnöjd efter Collbergs straffavgörande

Brynäs skymtar ett litet trendbrott.

Trots mardrömsstarten kom laget ikapp – men föll på straffar.

– På torsdag ska vi ha revansch. Då tar jag straffarna istället, sa Johan Holmqvist.

Annons

Sebastian Collberg är Frölundas specielle straffskytt. Han har nu avgjort tre matcher i rad med att sätta sina straffar. Dessutom var det han som avgjorde JVM-semifinalen mot Ryssland – med samma fint som överlistade Johan Holmqvist i går.

– Jag ger honom för mycket. Jag släpper hela målet och då är det klart att han sätter den. Jag var i Frölunda när Sebastian kom fram och han är duktig på straffar. Han har många varianter och hittar sätt att sätta målen, sa Holmqvist efter strafförlusten i Scandinavium.

Frölunda vann extrapoängen när Calle Järnkrok, Jesper Ollas och Johan Harju prickade målvakt istället för mål.

– Tråkigt så klart. Vi vill vinna. Vi vill ha den där poängen. Det känns som att vi är förtjänta av den med tanke på hur matchen hade sett ut fram till straffläggningen.

Då hade Brynäs ändå hämtat upp 0–2 och var det bättre laget i sista halvan av matchen.

– Vi får två mål emot oss tidigt i de två första perioderna, sa assisterande tränaren Gunnar Persson. Det är väldigt starkt att komma tillbaka därifrån. I den sista går vi verkligen för det. Vi är inte alltför missnöjda. Det är klart att vi vill vinna, men straffar är som de är. En poäng på bortaplan här i Göteborg är bra, speciellt så som vi kom ikapp.

Tillsammans med uddamålsvinsten mot bottenlaget Timrå senast kan det här vara det viktiga trendbrottet för svenska mästarna. Inför gårdagens match hade Brynäs bara tre vinster på tio matcher sedan början av december. Laget har dalat till den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Vi har en positiv känsla ändå. Vi spelar riktigt bra i slutet av matchen och jag tror att Frölunda är nöjda med 2–2 efter tre perioder. Vi hade tillräckligt med lägen och powerplay för att kunna avgöra, sa Johan Holmqvist och fortsatte:

– Vi ger dem för mycket i början och vi får verkligen kämpa för att komma ikapp. Det är lite onödigt. Hade vi fått en bättre start så hade det blivit en helt annan match, det är jag säker på. Tyvärr släpper vi in dem för mycket centralt.

Redan i morgon möts lagen igen när Frölunda kommet till Läkerol Arena.

– Det är lite speciellt att möta samma lag så nära inpå, men det är helt nya förutsättningar då. Förhoppningsvis kan vi få tillbaka några av de som har varit sjuka och skadade då.

Marcus Olsson

Mer läsning

Annons