Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Honkens” skada mörkas

Johan ”Honken” Holmqvist är skadad och spelar inte mot Djurgården i kväll. Men hur allvarligt det är och exakt vilken typ av skada den rutinerade målvakten har håller massören Glenn Hellström hemligt.

– Jag vill inte gå in på det mer detaljerat än att han har ont i ett ben.

Annons

”Honken” storspelade så sent som i lördags i 4–1-segern mot Färjestad. En härlig triumf efter bra spel från hela laget. Men allt var ändå inte frid och fröjd efteråt.

– Det här är en skada som han har haft känning av ett tag men jag kan i alla fall säga så mycket att det blev sämre under matchen senast, säger Hellström.

I går tränade han inte och det är meningen att han ska undersökas någon gång i dag.

– Det behövs en ultradljudsundersökning för att se hur allvarligt det är. Jag hoppas det kan ske så snart som möjligt och jag tror det ska göras antingen i Västerås eller Köping någon gång under tisdagen, förklarar Brynäsmassören.

Innan det svaret kommer går det inte heller att säga någonting om hur länge ”Honken” blir borta.

– Vi får avvakta och se. Man är alltid lite orolig när något sådant här händer men det känns ändå som att det inte ska vara någon större fara.

Nu kommer Niklas Svedberg in i kassen igen efter att vilat de tre senaste matcherna. Oscar Dansk blir reservmålvakt i kväll.

På skadelistan finns fortfarande Andreas Dackell och Sebastian Lauritzen. Dackell är inte i träning med laget än och slutet av januari var det senaste beskedet när han kan vara på gång för spel igen. Lauritzen fick ju ett positivt besked i helgen och behöver inte operera ett befarat bråck. Vila ytterligare tio dagar ska göra susen.

– Där har vi kontroll, avslutar Hellström.

Mer läsning

Annons