Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Honkens” sköna start på slutspelet

Krysset var ledigt ett litet tag och precis där siktade Tre Kronor-stjärnan Fredrik Pettersson.

Bara det att en stor fet plockhandske tillhörande Johan ”Honken” Holmqvist dök upp.

– Den räddningen kom i alla fall i ett avgörande läge, sa Brynäsmålvakten efter 3–1 i första SM-kvarten mot Frölunda.

Annons

Matchklockan hade tickar förbi 16 minuter av den tredje perioden när Frölundas stora kvitteringschans dök upp. Fredrik Pettersson, som har ett riktigt vasst skott, sköt från ett öppet och bra läge i slottet. 2–1 hade blivit 2–2 om inte ”Honken” stått i vägen och verkligen kryddat en redan riktigt stark insats.

– Jag hann inte tänka så mycket på vem det var som sköt utan reflexen fanns bara. Men visst var det viktigt att dom inte gjorde mål där.

Veteranen fick i lördags reda på att det var han som Brynäs skulle satsa på i buren och visade att det var ett riktigt val. Ett insläppt mål och en räddningsprocent på 96,88 var en grym inledning av slutspelet.

Inte blev det sämre av att det var hans gamla lag Frölunda som var motståndare.

– Men det var egentligen inget jag tänkte på. Det var första matchen nere i Göteborg i höstas som var speciell. Nu fokuserar jag bara på det här och att vinna hockeymatcher. Det är vad det går ut på, menade ”Honken”.

Inte heller att många ”experter” tycker att Brynäs målvaktspar inte håller måttet lägger han någon energi på.

– Nä, det kan jag inte göra. Dom får tyckta vad dom vill – jag kan bara koncentrera mig på mitt och spela så bra jag kan för Brynäs.

Borta var då också insatsen i serieepilogen mot Timrå i tisdags där han blev utbytt efter första perioden och tre enkla insläppta mål. Nu var det en annan fokusering – det får för övrigt gälla hela laget. Trots att Frölunda trummade på och sköt till slut 32 skott på mål var det stängt.

Bara Jari Tolsa lyckades överlista ”Honken” med ett högt vinkelskott i slutet av andra perioden.

– Det är två bra lag som möts där ute och Frölunda kanske var lite hetare från början i första perioden. Men jag kom igång bra och det var skönt med några räddningar.

Men om han står i Göteborg på tisdag återstår att se.

– Det vet jag inte än. Det blir väl som vanligt att vi får reda på det dagen innan. Men det skulle i alla fall vara väldigt roligt.

Brynäs har 1–0 i kvartsfinalserien men behöver tre segrar till för att gå vidare. Det vet ”Honken” också.

– Nu gäller det att nollställa allting inför fortsättningen.

Det kan ju heller aldrig vara fel när det gäller en målvakt...

Mer läsning

Annons