Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvall straffade Valbo i premiären

Hudiksvall är tippat som ett topplag i division 1.

Ur den synvinkeln var det starkt av Valbo HC att åka hem från Glysishallen med ett poäng i bagaget.

Men det var nog inte riktigt så. Gästrikarna förlorade på straffar och det var tränaren Tommy Sjödin inte alls nöjd med.

Annons

– Vi hade ett klart övertag matchen igenom och som det gestaltade sig skulle vi ha vunnit det här. Det känns surt att förlora på straffar, säger Sjödin.

Matchen slutade 3–3 (1–1, 1–2, 1–0) efter ordinarie matchtid. Det gick till straffar och där avgjordes det i första suddenrundan efter fyra straffar vardera.

Det stod 1–1 efter första straffomgången. Hemmalagets Magnus Nilsson satte första suddenstraffen och när Valbos Felix Eriksson åkte ut för att slå sin var han tvungen att sätta pucken i mål.

Tyvärr missade han och Hudiksvall stod som segrare i säsongspremiären.

Det var en bra hockeymatch.

Hög fart och aggressivitet från två välspelade lag. Valbo ledde tre gånger, 1–0, 2–1 och 3–2, men Hudiksvall kvitterade till 3–3 med bara med några minuter kvar att spela och fick därmed till en förlängning.

– Vi kunde ha vunnit den här matchen. Hudiksvall var inte bättre än oss, säger VHC-tränaren.

Valbo ska ha all heder för sin insats i Glysishallen.

En bra laginsats.

– Många är säkert överraskad att vi spelade så pass bra och tog poäng här uppe. Jag är det inte då jag vet vilket bra material jag har att jobba med. Därför känns det också hårt att vi förlorade matchen, säger Sjödin.

Toppar hos gästerna var målvakten Adam Naenfeldt samt backen Isak Penttilä som var inne på Valbos tre mål och assisterade till alla tre.

Mer läsning

Annons