Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllningar till Brynäs efter jubileumsmatchen

Utomhusmatchen blev en succé för Brynäs – på fler än ett sätt.

Efter ett fläckfritt arrangemang har hyllningarna strömmat in till hundraåringen.

– Många har sagt att det är den bästa utomhusmatch som arrangerats hittills, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

Foto: Jörgen Svendsen, Arkiv

Brynäs kunde inte ha fått ett vackrare slut på sitt hundraårsfirande.

SM-guldet i våras kryddades i lördags med den sprakande utomhusmatchen mot Timrå – inför 15 009 åskådare på Gävlebocken Arena.

Dagen efter 3–0-segern och festligheterna ger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson tummen upp.

– Vi har jobbat med den här matchen i över ett år, och jag måste säga att jag är jättenöjd med hur resultatet blev. Självklart fanns en viss anspänning när vi väl var framme vid dagen med stort D. Men allt från logistik till säkerheten på arenan fungerade utan minsta problem, säger Hans-Göran och fortsätter:

– Det var en fantastisk inramning och vi har fått jättemycket beröm för arrangemanget.

Hade du inte förväntat dig bättre stämning på arenan?

– Utomhus kan det vara så att ljudet försvinner en aning. Jag har pratat med spelarna och enligt dom var det en otroligt bra stämning.

Men det går förstås inte att jämföra med den sista finalmatchen i Läkerol Arena.

– Nej, där kändes det ju som att taket skulle lyfta. Den effekten får man aldrig utomhus.

Hans-Göran Karlsson konstaterar att i stort sett alla pusselbitar har fallit på plats för Brynäs under jubileumsåret.

– Aktiviteterna har varit många och stora. När man väl planerar för dem känns det kanske inte så häftigt, men allt har verkligen varit just häftigt. Det har gått vår väg. Och vi kunde inte ha fått en värdigare avslutning på vårt hundraårsfirande. Nu ska vi njuta av det här en stund och sedan kasta oss in i slutspelet av European Trophy, säger Brynäs klubbdirektör, som också berättar att klubben kommer att uppfylla sin ekonomiska målsättning under hundraårsjubileumet.

– Vi tänkte att om vi kan göra jubileumet till ett nollsumme-spel så har vi lyckats fantastiskt bra. Nu kommer vi att gå runt med ett litet plusresultat.

Totalt ställde 280 funktionärer upp ideellt i samband med utomhusmatchen, varav 75 stycken från Hemvärnet i Gävleborg.

Några olyckliga incidenter inträffade inte, och Läkerol Arenas säkerhetsansvarige Ingmar Eriksson är enbart positiv.

– Det finns ingenting att klaga på. Jag är glad och stolt över att allt gick i lås. Inför matchen fanns en viss oro över att det skulle vara så många människor på så liten yta, och delvis en ny publik. Folk kan halka eller vad som helst, men det var inga incidenter överhuvudtaget. Alla drog åt samma håll och det var ren och skär hockeyglädje, säger Ingmar.

Om cirka två veckor har Gävlebocken Arena monterats ned helt och hållet. Det arbetet sköts av Göteborgsföretaget Sport & Evenemang, som anlitats för att bygga tillfällig rink och läktare.

Tidigare lag som arrangerat utomhusmatch har också anlitat Sport & Evenemang. Enligt företagets projektledare Ebrahim Bojang smäller utomhusmatchen i Gävle högst.

– Det är absolut det bästa arrangemanget hittills. Utomhusmatcher handlar om att skapa den perfekta dagen. Här firade svenska mästarna hundra år, med snöklädda granar och en inramning som var fantastisk. Alla parametrar föll på plats för Brynäs, säger Ebrahim Bojang.

Mer läsning

Annons