Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyvänen borta i 4 matcher

Färjestads Hannes Hyvönen stängs av i sex matcher, varav två omvandlas till böter, för armbågstacklingen mot Brynäsbacken Simon Bertilsson i den andra SM-semifinalen. Det uppger aftonbladet.se.

Annons

– Hannes döms hårdare för att han är återfallsförbrytare och det är väl inget att säga om. Det man kan ha synpunkter på är straffskalan, fyra slutspelsmatcher är mer kännbart än fyra grundseriematcher, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till nätsidan.
Det var i slutskedet av tisdagens möte i Karlstad mellan Färjestad och Brynäs som Hyvönen först armbågstacklade Simon Bertilsson, som föll ihop på isen, och sedan hamnade i slagsmål, utan handskar, mot Jörgen Sundqvist som dock inte slog tillbaka utan lade sig platt på isen.
Hyvönen fick dubbla matchstraff. Det ena, tacklingen mot huvudet, ändrades till den grövre formen av matchstraff efter att domarna videogranskat händelsen. Därmed var det klart att finländaren var avstängd i fredagens match mot Brynäs.
Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd har vägt in Hyvönens dom i oktober för en liknande förseelse och dömde på fredagen Hyvönen till sex matchers avstängning. Två som omvandlas till böter på 26 000 kronor. Hyvönen är avstängd till och med 5 april och kan tidigast spela i en eventuell sjunde SM-semifinal.
Nämnden anser, till skillnad mot Hyvönen, efter att ha sett en videosekvens av händelsen att våldet riktas med armbågen mot huvudet och att det är den typen av förseelser man kraftigt vill beivra.
"Vi accepterar nämndens dom och hoppas att man tagit ett korrekt beslut som också blir vägledande i andra liknande fall", säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till klubbens hemsida.

Mer läsning

Annons