Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag avgörs Ekholms öde

Genrepet är avklarat – och i dag kan domen komma för Mattias Ekholm. Det ser ut att stå mellan honom och jättetalangen Ryan Ellis i kampen om Nashvilles sista backplats.

Annons

Nashville Predators vann sin sista träningsmatch inför NHL-säsongen via suddenseger med 2–1 mot Carolina Hurricanes natten till i går.

Mattias Ekholm fick gott om speltid, inte minst i power play, och stack ut rejält i en bemärkelse. Han sköt nämligen hela nio skott mot mål, överlägset flest bland alla spelare på planen.

Efter matchen blev det klart att Predators skickar ner backen Tyler Sloan till AHL-laget Milwaukee Admirals, vilket gör att fyra backar är kvar i kampen om de tre sista platserna i NHL-laget.

Eftersom både Teemu Laakso och Jack Hillen av de flesta anses vara säkra på en plats i kraft av sin rutin står det i själva verket mellan två spelare, Ekholm och hans backpartner i går, Ryan Ellis.

Åsikterna om vem som ligger bäst till går i sär. Enligt hockeyreportern Marc Torrence är det Ekholm, det skrev han åtminstone på sin Predatorsblogg inför genrepet.

– Sett över fem försäsongsmatcher har Ekholm visat att han är den mer NHL-redo backen av de två, bloggade Torrence.

Josh Cooper, hockeyskribent på The Tennesean, noterar dock det faktum att Ellis fick drygt 24 minuters istid i sista träningsmatchen och tar det som intäkt för att valet faller på den 20-årige kanadensaren som gick i första rundan av NHL-draften 2009.

– Du ger inte en kille 24.41 i istid om du tänker skicka ner honom till Milwaukee. Ju längre matchen led desto mer bekväm blev han, skriver Cooper.

Huvudcoachen Barry Trotz har förvarnat om att fler spelare skickas till AHL-laget i dag, och att en av dessa kan vara en back.

Nashville Predators NHL-premiär spelas på fredag, mot Columbus Blue Jackets borta.

Mer läsning

Annons