Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kö för att tacka "Honken"

Ibland kan en hjärtlig kram säga mer än alla ord i världen.

Som den Johan "Honken" Holmqvist fick ta emot av Wille Löfqvist inne i Brynäs omklädningsrum efter en trendvändare som hette duga.

Det behövdes inte så mycket mer. Några varma blickar mellan målvaktslegenderna och sedan var det "Honkens" tur att få förklara hur 1–8 mot Luleå tre dagar senare kunde förvandlas till 5–0 mot Linköping.

Annons

– Jag har varit med så jäkla länge nu och vet att hockey kan vara ett märkligt spel. I lördags var det ingen som gjorde jobbet. Nu gjorde precis varenda gubbe allt och lite till...

Precis så var det. En vilja genomsyrade hela laget och längst bak stod "Honken" och visade landslagsklass igen. För vi ska säga att Linköping inte var ofarligt och fick iväg 33 skott på mål. Men inget i...

– Jag kunde jobba färdigt i alla situationer och då blir det förstås enklare att stå i målet, sa "Honken" som nu är bäst genom tiderna med sina 17 nollor i Brynäströjan.

Dessutom var det ett antal skott som fastnade på täckande Brynässpelare som också stred tappert för sin målvakt och för all del sin heder efter det platta fallet senast.

– Vi fick snacka ut ordentligt och insåg allvaret i situationen. Vi måste tillbaka dit vi var i början av säsongen och även om det här bara är en match var det definitivt ett steg i rätt riktning.

Av alla fantastiska parader var det speciellt en som fastnade på närhinnan.

Den i mitten av första perioden när Eric Himelfarb drog till med ett direktskott och Brynäsmålvakten fick en ordentlig sidledsförflyttning.

– Det är väl den jag också rankar högst. Den var okej, dristar sig "Honken" till att säga.

Hmm, okej får benämnas som ett understatement. Den var fenomenal och gjorde att Brynäs behöll sin ledning.

Den ledning som Sebastian Enterfeldt slog in redan efter 25 sekunder och gav hemmalaget en drömstart. Pucken fastnade på mållinjen till slut var det Andreas Andersson i LHC-målet som själv slog in pucken.

– Dom räknas också. Äh, det här var en så otroligt skön seger och vi har längtat efter den och fått smak på fler vinster, sa Enterfeldt som efter "Honken" var lagets andra härförare med sitt outtröttliga slit.

Förbannad och revanschlysten var ord som han använde efteråt. Så såg det ut när han spelade hockey i går också.

– Vi spelade som ett lag igen och då är vi bra. Alla kunde offra vad som helst för den här segern och det var skillnaden jämfört med ett gäng matcher innan det här.

Förlustsviten totalt tog slut, förlustsviten hemma i Läkerol Arena suddades ut och spelarna njöt verkligen av det efteråt.

– Men det här är fortfarande bara en match. Nu är det Växjö på torsdag som gäller och vi måste ha samma inställning och göra samma jäkla jobb igen, sa "Honken" som är tillbaka efter sjukdom.

– Det är väl på bättringsvägen. I den här matchen kändes i alla fall allting bra.

Jo, tack. Det såg alla. Inte minst Linköpingspelarna...

Mer läsning

Annons