Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggulden glänste mest till slut

Niklas Svedberg var länge guld värd för Brynäs – men till slut fick Mike Iggulden och Växjö sista ordet.

Tredje periodens mäktiga hemmatryck bröt Brynäs segersvit.

– Min insats spelade ingen större roll, säger Svedberg efter 3–1-förlusten.

Annons

Brynäs inledde bortamötet med Växjö på ett övertygande vis, men hemmalaget tog sakta men säkert över initiativet.

Kanadensaren Mike Iggulden lyste mest, och han hade en egen match i matchen mot Niklas Svedberg i Brynäsmålet.

Efter ett antal öppna lägen från Iggulden tvingades Svedberg till slut att kapitulera. Skottet mellan benen i den tredje perioden betydde 2–0 för hemmalaget.

– Avslutet överraskade mig lite. Han blev upphakad, men lyckades slita sig loss. Det var svårt att läsa avslutet, men jag tycker nog att jag borde ha hållit tätt där. Spontant är jag inte alls nöjd med min prestation vid det målet, säger Svedberg.

Innan dess hade han släppt in Ilkka Heikkinens skott när Brynäs spelade i numerärt underläge. Det målet var frukten av en total dominans från Växjös sida i inledningen på den tredje perioden.

– Jag grämer mig lite även över det målet. Men det kanske inte var så mycket att säga om, säger Svedberg, som inte ägnade någon extra uppmärksamhet åt att det var Mike Iggulden som hade de flesta avsluten.

– Det är svårt att hålla koll på vem som avslutar. De spelar kanadensiskt och jag visste att de har flera kanadensare som tar många avslut.

Efter tre raka matcher i båset fick Svedberg förtroendet på nytt av Brynästränaren Tommy Jonsson – och han var utan tvekan Brynäs bäste spelare. Men Svedberg hade svårt att le åt det efter sin fjärde match den här säsongen.

– Just nu är det bara surt att vi förlorade. Jag vet inte om jag kan hålla med om att jag höll oss kvar i matchen, säger Svedberg, som dagen före matchen fick veta att han skulle vakta kassen.

– Det är aldrig kul att sitta vid sidan av, jag strävar alltid efter att få spela.

• Har du stärkt dina aktier att få spela nästa match tack vare den här insatsen?

– Jag har ingen aning. Det är bara en dag i taget som gäller och jag och ”Honken” (Johan Holmqvist) sporrar varandra hela tiden. Det är bara att jobba hårt. Man har inte råd med några misstag, då blir det bänken igen.

Direkt efter Växjös 1–0-mål fick Jonathan Granström ett jätteläge att kvittera, men i stället gick alltså hemmalaget upp till 2–0. Med knappt två och en halv minut kvar att spela fick Brynäs kontakt igen då Johan Larssons inspel gick via Jörgen Sundqvists skridsko och in i mål.

Efter videogranskning var det 2–1 i ett för kvällen kokande Vida Arena.

Med knappt två minuter kvar att spela var sedan Johan Larsson riktigt nära att göra 2–2, när han gick köksvägen och skulle lägga in pucken i mål.

– Det var jäkligt synd att den inte gick in. Men vi kom inte upp i normal standard i kväll. Det fanns vissa perioder där vi spelade bra, men vi tog inte kriget och fick inte in tillräckligt med puckar på mål, säger forwarden Sebastian Lauritzen.

Tomi Kallio punkterade matchen med sitt 3–1-mål i öppen kasse, och Brynäs segersvit på tre raka matcher var därmed bruten.

Mer läsning

Annons