Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbjudningen som chockade Kristian

Det var många som berördes när Sporten berättade Kristian Nervik Nilsens historia för några veckor sedan.

Superstjärnorna Henrik och Daniel Sedin läste om 16-åringen med hjärtfelet och har nu bjudit in den unga norrmannen till Vancouver via ett personligt brev.

– Jag blev helt chockad, säger Kristian.

Annons

Det har nu gått nästan en månad sedan han fick det oerhört tunga beskedet som ändrade hela hans unga liv. Ett genetiskt hjärtfel gör att han har spelat sin sista hockeymatch. Nu får han inte ens träna med Brynäs B-juniorer där han gjorde succé som nykomling i höstas.

– Det är många som har hört av sig och det har känts väldigt bra mitt i det tunga, berättar han.

Men det brev och tillhörande paket som damp ner på Brynäs kansli i tisdags var någonting utöver det vanliga. Tvillingarna Henrik och Daniel Sedin reagerade omedelbart efter att snappat upp artikeln på nätet.

– Det var Tomas Thelin som kallade upp mig på kansliet och berättade att jag hade fått ett brev. Det var helt overkligt när jag förstod att det verkligen var Sedinbröderna som hade skrivit det till mig, säger Kristian.

Med en stor portion empati tog sig megastjärnorna i NHL och Vancouver tid och via sin agent Claes Elefalk såg de till att Kristian förutom brevet också fick en signerad klubba som använts vid en match.

– Jag blev alldeles stum. Det stod att jag var välkommen till Vancouver och förutom att få hälsa på dom även se en NHL-match. Det skulle vara en alldeles fantastisk upplevelse. Vi får väl se om det blir verklighet också. Klubban kommer i alla fall att få en speciell plats.

Tvillingarna Sedin är kända för att ägna mycket tid utanför rinken till bland annat välgörenhet. Bland annat har de donerat 10 miljoner kronor ur egen ficka till ett barnsjukhus i Vancouver. De var också nominerade till NHL-priset Foundation Award som går till den/de spelare som anses har ”berikat” livet för människorna i samhället.

– Det känns otroligt stort att de tar sig tid att tänka på de här sakerna. De är ju världsstjärnor och självklart väldigt stora i Norge också. Det är ju spelare man sett upp till och haft som idoler, säger Kristian.

Annars går det lite upp och ner för honom i arbetet med att acceptera sitt öde.

– Det är okej i alla fall. Men nu när J18-slutspelet börjar är det extra tufft. När tränaren ”Lillis” Lövblom drog taktiken för hela laget kändes det inte så bra. Jag vill ju så gärna vara med och spela.

Brynäs inleder i kväll slutspelet mot Djurgården och hur det än blir har de stöd av Kristian.

– Jag kommer att vara med i båset och bidra med det jag kan därifrån. Jag vill ju absolut inte släppa hockeyn.

Brevet och klubban från tvillingarna Sedin var också en tröst. En väldigt bra tröst...

Mer läsning

Annons