Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga JVM-spelare i European Trophy

Det blir inga juniorstjärnor i Brynäs lag till European Trophy.

Klubben släpper frivilligt Elias Lindholm, Emil Molin och Christian Djoos till det JVM-läger som krockar med Europaspelet.

– Det kan vara bra att spela ihop laget utan de tre, säger Brynäs sportchef, Micke Sundlöv.

Annons

Den 13 december spelar Brynäs sin slutspelsmatch mot Luleå i European Trophy. Med alla stjärnor – trots att turneringen krockar med landslagets Channel One Cup i Ryssland.
Förbundskaptenen Pär Mårts gick frivilligt med på att låta Brynässpelarna spela i Europaslutspelet i stället för i landslaget.
Men Brynäs får däremot klara sig utan sin trio som i går togs ut i det JVM-lag som samlas den 14 december för ett läger i Norrtälje.

Inför förra upplagen av junior-VM, där Sverige till sist tog guld, tilläts Luleås målvakt, Johan Gustafsson, dock att följa med sitt klubblag till Europaspelet. Han missade de inledande dagarna på JVM-lägret i Norrtälje.
Men Brynäs tänker inte komma med ett sådant önskemål till JVM-lagets förbundskapten, Roger Rönnberg, om att få plocka med Elias Lindholm, Emil Molin och Christian Djoos till European Trophy, där finalen – om Brynäs skulle ta sig dit – spelas den 16 december.
– Nej, Elias, Emil och Christian kommer ju att missa fyra elitseriematcher vid jul och nyår dessutom. Då bedömer vi att European Trophy är en bra möjlighet för oss att spela ihop oss som ett lag utan dom, säger Brynäs sportchef, Micke Sundlöv.

LINUS NORBERG

Mer läsning

Annons