Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ersätter Wanvig

Kyle Wanvig har skickats hem – och gett Brynäs visst ekonomiskt utrymme.
Men sportchefen Micke Sundlöv står fast vid att klubben inte ska värva någon ny spelare.
– Man vet aldrig vad man får, säger han.

Annons

Transferfönstret är öppet januari månad ut, och det finns lag som konkurrerar med Brynäs i de nedre regionerna av tabellen som h-a-r värvat.

Timrå har plockat in två anfallsspelare från Kanada, Martin Sonnenberg och Nate DiCasmirro, samt finske målvakten Tuomo Karjalainen.

Kvällens motståndare Modo har också värvat en målvakt, amerikanen Mike Morrison (vilket i och för sig var lite av en nödvändighet när Karol Krizan försvann), medan Frölunda nyligen gjorde klart med assistkungen John Pohl från schweiziska Lugano.

Brynäs, däremot, tänker inte göra några fler värvningar under säsongen. Detta trots att man nu gjort sig av med kanadensaren Kyle Wanvig.

– Det är klart att vi har gjort en uppgörelse så att vi inte betalar hela hans lön. Så vi kanske får en del över nu, men de pengarna har vi nog hål att stoppa i ändå, även om det inte är det avgörande. Det handlar inte bara om pengar, säger Micke Sundlöv och utvecklar:

– Vi har vunnit matcher ändå, utan Wanvig, och är nöjda med den trupp vi har. Att ta in en ny spelare innebär alltid en risk, man vet aldrig vad man får och det kan hända saker med gruppen. De spelare som är lediga nu hör dessutom inte till de bästa.

Sundlöv räknar också med att knäskadade centern Alexander Sundström kanske är tillbaka efter uppehållet för LG Hockey Games (tre matcher kvar innan dess) och hoppas fortfarande på en comeback för Mikael Lind.

– Om det hade varit 100 procent nödvändigt att värva och om det funnits något bra på marknaden, då hade vi nog övervägt det, säger Sundlöv.

 

Mer läsning

Annons