Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen panik i Brynäs – trots förnedringen

Förlusten, 9–1 mot Skellefteå, är Brynäs största i elitserien sedan 1981.

– Jag sov i alla fall bra i natt, säger Gunnar Persson dagen efter utskåpningen i Västerbotten.

Annons

1–5 och 1–8 mot Luleå, 1–7 mot Färjestad och 2–6 mot HV71 och Skellefteå. Bottennoteringarna har duggat tätt den här säsongen.

Och i går adderades en till utskåpning i den listan.

1–9 mot Skellefteå var ännu en i raden av föga smickrande siffror för Brynäs – faktiskt den klubbens största förlust i elitserien sedan 1981.

Men Brynäs tar inte till några panikåtgärder utan hade släppt tankarna på matchen dagen efter.

– Det går inte att analysera den matchen, säger Gunnar Persson.

• Hur hanterade ni den här förlusten direkt efter slutsignalen?

– Vi gjorde som vanligt, inget speciellt möte eller så. Stämningen var fortfarande bra i truppen. Jag kan ju inte tala för de andra, men jag sov i alla fall bra i natt. Nu tänker vi inte mer på den matchen utan blickar mot nästa match, fortsätter Brynäs assisterande tränare.

• Ni säger att storförlusterna är oförklariga, men är det inte ert jobb att ta reda på vad orsaken är, så det inte händer igen?

– Alltså, vi gör allt rätt på träningarna. Har bra driv och jäkligt roligt. Sedan kommer såna här käftsmällar, jag kan inte förklara riktigt varför.

Tror ni fortfarande att ni blir livsfarliga i slutspelet nu när vi har fått ett bevis på att det skiljer så mycket upp till guldfavoriten?

– Alltid. Vi tror att vi kommer upp på banan igen. Vi ligger fortfarande på slutspelsplats och är glada att vi har allt i egna händer, säger Persson.

Det återstår fem matcher kvar av grundserien, Brynäs har fyra poäng till godo på AIK och de båda lagen ställs mot varandra i Hovet i den näst sista elitserieomgången.

Mer läsning

Annons