Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget besked till Wännström ännu

St Louis åkte ur NHL-slutspelet i fyra raka matcher mot Los Angeles Kings.

Men ännu vet inte Brynäsforwarden Sebastian Wännström om klubben vill ha över honom eller inte.

Backen Simon Bertilsson blir däremot kvar i Brynäs.

Annons

Sebastian Wännström skrev ett rookiekontrakt med St Louis förra sommaren och lånades sedan ut till Brynäs – precis som Jakob Silfverberg, Johan Larsson och Mattias Ekholm.

Den övriga trion vet att de ska till Ottawa, Minnesota respektive Nashville nästa säsong. Men för Sebastian Wännström är det fortfarande osäkert.

St Louis överträffade alla förväntningar genom att bli tvåa i den västra konferensen, och slog sedan ut San José i den första omgången av Stanley Cup-slutspelet.

I söndags tog dock säsongen slut, efter fyra raka nederlag mot Los Angeles och suveräne målvakten Jonathan Quick.

Än så länge har varken Wännström eller hans agent Peter Wallén fått några signaler på hur St Louis tänker sig Brynässpelarens närmaste framtid.

– Det är för tidigt, de har inte påbörjat den proceduren ännu, säger Peter Wallén.

För Wännström spelar det inte så stor roll.

– Det hade varit kul att åka över och ta chansen, men annars blir det ett år till i Brynäs och det kan vara bra för min utveckling. Det är helt och hållet upp till St Louis hur de vill göra, det blir bra hur det än blir.

Sebastian Wännström valdes i den andra rundan av NHL-draften 2010, som nummer 44 totalt.

Vissa NHL-rykten har även omgärdat Simon Bertilsson, som har en stark säsong bakom sig, kryddat med landslagsdebuten i Karjala cup. Philadelphia tappade rättigheterna förra sommaren när de valde att inte skriva kontrakt med sitt draftval, men Bertilsson, som har ett år kvar på kontraktet med Brynäs, har inte hört något från någon annan NHL-klubb.

– Jag blir kvar i Brynäs, det är helt säkert, säger han.

Mer läsning

Annons