Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressant möte i Vegahallen

Ska Tierp Hockey uppnå sin målsättning, så skulle en seger mot Lindlöven hemma i Vegahallen sitta fint.
I tidigare möten i säsongens hockeyetta har lagen vunnit var sin match. Tierp inledde seriespelet med en 6-3 seger hemma i Vegahallen.

Annons

I bortamötet vann dock Lindlöven med 5-1. Lindlöven har också gått mycket starkt under senare delen av hockeyettan. I dag spelas den 19 omgången av 27 matcher i grundserien.

– Vi är inne i en bra trend och har gjort mycket mål. Det är bara Sundsvall och Kallinge som gjort fler mål än oss i Div I hockeyn, säger Henry Nordlund hockeybas hos Lindlöven.

– För oss är det allettan som gäller och vi har nu några riktigt snabba forwards och en mycket duktig målvakt. Vi åker naturligtvis upp till Tierp för att vinna ännu en match.

– Vi har bara tagit stryk i sex matcher och det var i början av seriespelet, påpekar Nordlund, som ser med tillförsikt fram emot mötet med Tierp.

Tierp har ju för vana att vinna skotten i de flesta matcher. Så var det också senast uppe i Hudiksvall. Men ändå blev det där förlust med 5-3.

– Visst har Lindlöven gått framåt, men efter vad jag vet så har man inte skaffat några nya spelare, säger Tierps chefstränare Stellan Gerdin, som naturligtvis har målsättningen att vinna över Lindlöven.

– Vi har lite skador i truppen. Fredrik Strid kan inte spela och det är också frågetecken för Tobias Berlin och Peter Andersson, säger Gerdin.

– Vi vet att dom är skickliga på omställningar och kommer med många spelare när dom vänder. Vi får se till att hålla ihop laget så att vi inte blir överraskade av deras omställningar, menar Gerdin.

Tierp kommer med tre femmor och ett par, tre lirare i en fjärde lina.

Med förhoppning om att den egna hejarklacken är på plats i Vegahallen, så kan ju också Tierp få ett extra stöd i jakten på poäng och chans till en plats i allettan.

Mer läsning

Annons