Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressant möte i Vegahallen

Publiken i Vegahallen kan nog förvänta sig en spännande och oviss match i kväll. Tierp Hockey, som i förra omgången tappade med 4-7 borta mot Lindlöven, möter Falun.
Ett Falun som i förra omgången överraskande tog sin första seger genom att slå Borlänge med 3-1.

Annons

– Jag tror det bli en tuff match. Falun slog ju Borlänge senast och sedan vann Borlänge över seriefavoriterna Hudiksvall, påpekar Tierps chefstränare Stellan Gerdin.

Faluns tränare Göran "Flygis" Sjöberg tror också att det kan bli en jämn tillställning i Vegahallen.

Flygis ledde ju Tierp under allsvenska sejouren 2000-2002. I premiärmatchen den 24 september 2000 överraskade då Tierp med att hemma i Vegahallen slå självaste Mora med 2–1.

– Oj, är det SÅ länge sedan, säger Flygis då han påminns om den bedriften. Flygis har ju hunnit med mycket sedan dess, bland annat har han varit tränare i elitserien.

Men nu gäller det alltså hockeyettan och ett möte med Tierp.

– Tyvärr har vi fortfarande tre av våra bästa forwards på skadelistan, säger Flygis. Men det gick ju ändå bra senast i daladerbyt mot Borlänge, så Tierp borde ju vara förvarnade.

– Vi vann ju en träningsmatch mot Falun med 3-2. Men nu vill vi ta revansch på oss själva. Vi har också snackat igenom vårt försvarsspel som INTE fugerade borta mot Lindlöven senast, säger Gerdin.

Efter nytt strul från hockeyförbundet så ser det tyvärr ut som om lagkaptenen Per "Pertan" Andersson INTE får spela den här matchen, trots att han senast mot Lindlöven fick lira. Avstängningen gäller på grund av en utvisning i slutskedet av premiärmatchen hemma mot Hudiksvall.

Har du i övrigt samma manskap som spelade i förra matchen?

– Ja, så när som på Adam Seydlitz som är bortrest, säger Gerdin, som med sitt manskap i första hand ska försöka sätta puckar i falukassen.

– Falun har visat att man inte släpper till mycket bakåt. Dom har bara släppt in nio puckar på de hittills spelade fyra omgångarna, varnar hemmatränaren.

Jo, Tierp har släppt in hela 20 (!) puckar hittills. Men så har också hemmalaget plockat in 16 puckar i motståndarmålen. Falun har bara orkat med sju puckar i motståndarlagens kassar.

Får Tierp till försvarspelet så ska det kunna bli poäng i den femte serieomgången. Vi får väl också hoppas på, att det blir en bra publiksiffra i stil med hemmapremiären mot Hudiksvall.

Mer läsning

Annons