Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja, då kommer han med mustaschen...

Växjö kvitterade till 1–1 med 17 sekunder kvar – och gick för ett segermål i förlängningen.

Men gästerna hade inte räknat med han med mustaschen – som bjöd Fredrik Norrena på en dans.

– Skönt att få avgöra. Men nu ryker nog den här, sa segerskytten Andreas Thuresson och strök sig på överläppen efter 2–1-vinsten.

Annons

Svenska mästarna Brynäs svarade för en godkänd premiär. Absolut inte mer än så.

Men det såg ändå länge ut att bli tre poäng efter Jörgen Sundqvist ledningsmål alldeles i inledningen av matchen.

Sundqvist är den spelare som varit längst i årets Brynästrupp. I går spelade han sin åttonde premiärmatch och han brukar ha för vana att slå till redan i första matchen.

– Jag har faktiskt gjort mål i fyra av mina åtta premiärmatcher, sa Sundqvist.

I fjol blev tre mål på hela säsongen (dock inget i premiären då), och senast han hittade rätt var i den andra finalmatchen mot Skellefteå.

– Tyvärr räckte det inte till seger vid full tid i dag, sa Brynäs nye lagkapten.

Men två poäng blev det i alla fall. Och det var ett nyförvärv, som under försäsongen odlat en prydlig mustasch, som avgjorde med en riktigt snygg straff.

– Jag hade sett att Norrena gick på Järnkroks fint på straffen innan så då tänkte jag göra samma grej. När jag lade över pucken på backhandsidan följde han med och sedan drog jag tillbaka och då var det öppet mål.

Andreas Thuresson, som varit i USA i fem säsonger, var förstås riktigt nöjd med det målet. Men hade en del synpunkter på sitt eget och hela lagets spel.

– Det är för dåligt att bara göra ett mål på hemmaplan, och det är surt att vi släpper in 1–1 när det är så lite kvar och min kedja måste producera mer. Själv är jag inte nöjd, kastade ofta iväg pucken för snabbt. Men sedan dödar vi utvisningen riktigt bra i förlängningen, ”Honken” slet enormt i målet då. Så på det viset är det skönt att vi ändå kunde vinna på straffarna.

Men det fanns lägen för Brynäs att avgöra redan i tredje perioden. Till exempel hade Jonas Nordquist två gyllene lägen att göra 2–0 i två raka två-mot-ett–lägen.

– Det första läget när jag får passningen av Jesper Ollas ska jag bara sätta. Den andra chansen, när Gunderson passar, får jag pucken lite för långt fram men det ska vara mål ändå, sa Nordquist som vann poängligan på försäsongen.

Historien bakom Andreas Thuressons mustasch då, vilken är den egentligen?

Jo, det visar sig att det är en intern grej mellan Andreas Thuresson och Emil Molin, som inte spelade i går, som ligger bakom ”tangorabatten”.

– Emil och jag kom överens om att vi skulle odla mustasch fram till den här matchen. Men han rakade av sig sin när han var iväg och spelade med juniorlandslaget för nån vecka sedan.

• Så du vann då?

– Ja, han är väl skyldig mig en del nu då.

• Mer än pengar?

– Nja, hehe! Han får väl bära lite väskor åt mig och sådär, svarar Thuresson som nu funderar på att raka bort det hela.

– Jag har inte bestämt mig ännu, men den ryker nog.

• Gillar du den inte?

– Jag har fått en hel del kommentarer och faktiskt folk som bara står och tittar.

FOTNOT: Rubriken och delar av ingressen har hämtat inspiration från låten ”Mustaschen” med Thore Callmars Orkester.

Mer läsning

Annons