Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnkrok bad om ursäkt och slog till

Calle Järnkrok bad sina lagkamrater om ursäkt i periodpausen för misstaget i första minuten.

Sen gick han ut och avgjorde matchen med ett stenhårt slagskott.

– Rena lyckträffen, beskrev 20-åringen sin 3–2-kanon i nättaket när Brynäs vann med 4–2 borta mot Djurgården.

Annons

Brynäs och Calle Järnkrok fortsätter att imponera. Enligt den officella statistiken har Järnkrok avgjort samtliga tre matcher Brynäs vunnit den här säsongen. HV på hemmaplan samt segern mot regerande mästarna Färjestad i lördags och gårdagens strålande insats mot Djurgården.

Och efter hittills tre spelade bortamatcher mot svåra Linköping, Färjestad och Djurgården har Brynäs tagit sju av nio möjliga poäng.

– Jag vet inte vad det beror på. Vi trivs bra hemma också, men det är härligt att vi vinner borta. Det här var en riktigt skön seger, myste Calle Järnkrok.

I söndags fyllde han 20 år, men inledningen av matchen på Hovet var inget att fira.

Först tappade han pucken i eget sarghörn och serverade Djurgårdens Patrik Cehlin som fick öppen gata att runda ”Honken” i kassen och sätta 1–0 redan efter en dryg minut.

Senare i första perioden förlorade Järnkrok en tekning mot John Norman och unge Pontus Åberg skickade in 2–0 i krysset bakom Holmqvist.

Uppförsbacke för Brynäs och Calle Järnkrok som bad sina lagkamrater om ursäkt för misstagen.

– Ja, i pausen. Det var mitt fel att vi låg under. Men det är bara hockey och ingen idé att bryta ihop. I stället gäller det att tänka framåt hela tiden.

Och det gjorde Brynäs, som inte var i närheten av att ge upp. I andra perioden spelade man stundtals ut Djurgården och vann till exempel skotten med 14–3 (!).

Andreas Dackell gjorde 2–1 och det var bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma – och det skulle bli mer ändå.

Först växlade nye snabbskrinnaren Martin Johansson tempo och trampade förbi två hemmaförsvarare och slet sig fri med Gustav Wesslau i Djurgårdsmålet. Johansson snärtade upp en backhand till 2–2, och knappt hade brynäsarna hunnit jubla färdigt förrän Jakob Silfverberg hittade Calle Järnkrok med en smörpassning. Järnkrok bombade in ett slagskott till 3–2-ledning och vändningen var ett faktum.

• Har du så bra skott egentligen?

– Nja, det var en lyckträff, skrattade Järnkrok som nu är femma i elitseriens poängliga med tre mål och tre assist på fem matcher.

Och enligt statistiken har Järnkroks samtliga tre mål varit så kallade matchavgörande mål dessutom.

• Extra skönt att vinna här på Hovet, inför deras hemmapublik?

– Ja, det får man väl säga. Det är alltid roligt att spela här. Det är bra tryck och så där. Vi malde ner dom i andra perioden och fortsatte i tredje. Vi hade många lägen som vi inte fick in, men sedan kom allt på en gång.

I sista minuten kom även Brynäs 4–2-mål – men Andreas Dackell behövde aldrig skjuta pucken i nät för att målet skulle räknas. Eftersom han blev fälld i friläge, med avvaktande utvisning som följd, döms det mål även om pucken inte går in.

– Jag gjorde ett sånt i fjol också, så jag förstod att det skulle bli mål när jag gick omkull, flinade Dackell.

Mer läsning

Annons