Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnkrok: ”Jag har längtat efter det här”

Hallå där......Calle Järnkrok, Brynässpelaren som debuterar med Tre Kronor mot Tjeckien i Karjala Cup i kväll

Annons

En klassisk fråga. Hur känns det?

– Väldigt bra. Klart det ska bli spännande och jäkligt roligt att få vara med på den här nivån också. Det är såklart en ära att få ta på sig landslagströjan och jag har längtat efter det här sedan truppen släpptes. Lite nervöst blir det säkert precis innan men när pucken släpps är det bara att köra på som vanligt.

Du var nära Tre Kronor ifjol också?

– Jo, jag var väl påtänkt till ett läger och några kamper efter slutspelet. Men det blev aldrig aktuellt då jag blev axelskadad mot Färjestad och borta en längre tid.

Ni möter Tjeckien i Örnsköldsvik i kväll. Tankar inför matchen.

– Nu har vi tränat tre pass här tillsammans och man börjar bli sugen att spela match. Det skulle såklart vara skönt att vinna i kväll och sedan drar vi till Helsingfors för att möta Ryssarna och Finland.

Vilka blir dina kedjekamrater?

– Jag har tränat med Mika Hannula och Martin Thörnberg. Jag har aldrig spelat med några av dom tidigare men vet naturligtvis att det är två bra spelare.

Du blev ensam brynäsare.

– Tyvärr blev det så. Klart jag lider med Silfverberg, Bertilsson och Ekholm som alla fick tacka nej efter skador. Det hade varit kul att ha dom med. Men nu är det som det är.

Då önskar vi lycka till och en bra debutmatch.

– Tack.

Mer läsning

Annons