Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättetalanger lockas till Brynäs

Intagningarna till Hockeygymnasiet till hösten har varit klart ett tag.

Vi kan konstatera att Brynäs har plockat in några riktigt intressanta namn från 1995-kullen.

Adam Brodecki från SDE Hockey i Stockholm samt de norska 16-åringarna Mattias Nörstebö och Kristian Nervik-Nilsen kommer hit och spås en lysande framtid.

Annons

– Vi är mycket nöjda och belåtna med de valen vi har gjort och de killar som vill komma hit. Det är alltid svårt att säga vad som händer med så här unga hockeyspelare men det ser riktigt intressant ut, säger Thomas Thelin som är ansvarig i Brynäs för juniorlagen.

Blandat med de egna heta talanger från förra säsongens U16-lag som tog SM-brons är det meningen att de här killarna först och främst ska kliva in i B-juniorlaget. Tillsammans med 94:orna som är kvar från ifjol ska det bli ett slagkraftigt lag med målsättning att på nytt slåss om SM-guldet.

Tar vi namn för namn kanske Adam Brodecki är det som ger mest eko. En 16-åring forwardstalang som vann SM-guld med SDE Hockey – en sammanslagning av Danderyds SK, Enebybergs IF och Stocksunds IF – i våras. Han var dessutom given i det svenska U16-landslaget där han spelade elva matcher och gjorde tio (6+4) poäng.

En liten, 172 cm, lurig och fartfylld spelare som producerar både mål och assist. Han var med och vann TV-pucken med Stockholm förra året och är en av landets hetaste 95:or.

– Adam är en rightare och en Calle Järnkrok-kopia . Vi är glada att han valde Brynäs och han har dessutom anknytning till Gävle då hans familj kommer härifrån, säger Thelin.

En annan forward med fantastiska siffror är Kristian Nervik-Nilsen från Frisk Asker. Där gjorde han 87 poäng (37+50) i U17-serien på 29 matcher och 19 poäng (11+8) i U19-serien där han spelade 18 matcher. Visserligen i de norska juniorserierna som inte håller samma klass som de här hemma – men ändå imponerade.

Hans landsman Mattias Nörstebö är också klar för Brynäs. En backtalang från Rosenborg som precis som Nervik-Nilsen gjort ungdomslandskamper för Norge. Hans pappa heter Svein Enok Nörstebö och gjorde en säsong med Linköping i allsvenskan 2000/01 och dessutom många VM med Norge och Mads Hansen som lagkamrat.

– De här två norska killarna är stora talanger som vi också tror mycket på, säger Thelin.

Backen Mattias Göransson från Grums är också Brynäs spelare.En rejäl back med bra spelsinne som var skadad den här säsongen.

Vi ska inte heller glömma bort de egna talangerna från Gästrikland som nu spelat i Brynäs U16-lag en säsong. David Westlund är den största backtalangen och han spelade med det svenska U16-landslaget i vintras.

Även målvakten Jonas Johansson, backen Pontus Broeng och forwardskillarna Marcus Lindblom, Linus Gustavsson, Philip Jonsson och Oscar Larsson plockas upp till B-juniorlaget.

– Meningen är att vi ska skynda långsamt med dom här killarna och matcha in dom i B-juniorlaget. Men det är kanske inte omöjligt att någon redan nu är så bra att det kan bli spel i A-juniorerna. Vi får väl se, säger Thelin.

Mer läsning

Annons