Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan är bäst hittills

Johan Larsson har varit bäst i Brynäs hittills – i alla fall om man får tro Sportens betygssättare. Och tränaren Tommy Jonsson stämmer in i hyllningskören.

– Vi har ingen annan i laget som honom. Han är exceptionell, säger Jonsson.

Annons

Elitserien drar igång igen efter diverse landslagsverksamheter. För Brynäs del gäller en tuff bortamatch mot topplaget Skellefteå, ett lag som varken Tommy Jonsson eller Johan Larsson varit med om att besegra på bortais.

Men sviten på åtta segerlösa matcher i rad i Skellefteå hänger löst, i alla fall om Brynäs lyckats konservera formen över uppehållet.

Just Johan Larsson är kanske den som varit allra hetast på slutet. Han har gjort poäng i fyra elitseriematcher i rad och toppar Sportens poängliga som baseras på de betyg vi delar ut efter varje match.

När han får reda på det sistnämnda skiner han upp.

– Jaså? Ja, det har känts bra, men sedan är det ju ni som bedömer. Jag vet inte vem det är som sätter betygen, säger Larsson.

Det brukar stå i tidningen vem som har gjort det...

– Jaha, men jag läser inte tidningarna här. Jag är dålig på att läsa tidningar överhuvudtaget.

Tommy Jonsson ger dig beröm också. Vad säger du om hans ord?

– Det är kul att höra. Men jag har långt kvar och det är en lång säsong. Än har jag inte kommit någon vart.

Du verkar bli lite obekväm när du får beröm. Är det så?

– Man får försöka stå med båda fötterna på jorden. Det är klart att man ska ta åt sig av beröm, men man måste också veta att man inte har kommit någon vart.

Gotlänningen Larsson, blott 19 år gammal och blivande stjärna i JVM, har redan gjort pulvermos av sitt tidigare personbästa vad gäller poäng i elitserien. Förra säsongen blev det åtta poäng (fyra mål och fyra assist) på 43 matcher, nu har han redan 17 poäng (5+12) på 20 matcher.

Tränaren Tommy Jonsson har gett Larsson stort förtroende och placerar honom i förstakedjan i kväll tillsammans med Martin Johansson och Daniel Widing.

– Jag fick frågan på försäsongen vem i laget jag trodde skulle få sitt stora genombrott. Jag svarade Johan då och har ingen anledning att ändra mig. Det finns ingen i laget som är lik honom i sättet att spela. Han är exceptionell. Han är en vinnare och en krigare, och lagom tjurig, berömmer Jonsson.

– Han har varit jättebra hittills, men samtidigt vet jag att det finns en nivå till – och jag vet att han kommer att nå dit också.

Vad är det som gör honom unik?

– Han är kraftfull och orädd samtidigt som han har ett väldigt bra spel i sig. Det är en bra blandning, att både vara kraftfull och producerande.

Mer läsning

Annons