Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Harju: "Det ser inte bra ut"

Brynäs förlängde sitt usla hemmafacit.

Mot Frölunda kom tredje raka storförlusten i Läkerol Arena och Brynäs har nu släppt in 17 mål på tre senaste hemmamatcherna.

– Det ser inte bra ut, säger Johan Harju efter 5–2-förlusten.

Annons

24 dagar har avverkats av 2013.

Fortfarande är Brynäs poänglöst på hemmais under det nya året. Två tunga smällar, storförluster mot HV71 och Skellefteå följdes upp med en ny sådan.

Likt de senaste två matcherna var hemmamötet med Frölunda avgjort redan efter två perioder, då Brynäs hamnat i ett tremålsunderläge.

• Hur är det med trivseln i Läkerol Arena, egentligen?

– Ja, det har varit några riktiga bottennapp här hemma nu och det är inte acceptabelt. Trivs gör vi här hemma i alla fall, det handlar mer om att vi är slarviga och dåliga, säger Johan Harju, en av få som visade vilja mot Frölunda och som gjorde ett av Brynäsmålen.

Han påstår dock att viljan finns i Brynäs, trots att den till synes verkar brista på hemmaplan.

– Det är klart att man är olika pigg i olika matcher, men det är inget fel på viljan och inställningen. Alla vill vinna lika mycket.

– Men när det går dåligt, som det gjort nu, ska man kunna luta sig tillbaka till grundspelet och känna sig trygg ändå.

• Känner du att ni inte kan det nu?

– Vi vet ju vårt spel, men det gäller bara att hitta tillbaka till det. Kanske våga försvara sig en period trots att det är på hemmaplan. Att vara nöjda med kanske två, tre chanser under en period. Att lita på varandra och ha tålamod.

• Hur tacklar ni motgångarna på hemmaplan gång på gång?

– Vi vet vilken situation vi är i. Men vi har varit ganska duktiga på att ha roligt, trots motgångarna. Vi är en stark grupp som drar åt samma håll. Alla vill fixa det här, och vi ska göra det.

Nu har Brynäs släppt in 17 mål på de tre senaste hemmamatcherna, även om laget knappast har rosat marknaden på bortaplan heller.

Men utanför Gävle håller Brynäs åtminstone siffrorna nere.

– Men det är ju hemma vi ska ha en fördel av att spela, avslutar Harju.

Mer läsning

Annons