Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan kan bli Brynäs nya målvakt

Brynäs jakt på en backup-målvakt till Johan ”Honken” Holmqvist går vidare.

Hetaste namnet: Johan Mattsson, 20, ursprungligen från Södertälje

– Vi för en dialog med Brynäs, bekräftar agenten Christian Sjögren för Aftonbladet på nätet och säger till Sporten:

– Att gå till elitserien är ett naturligt steg för honom nu.

Annons

Vapnet för att få Johan Mattsson, som spelat en säsong i kanadensiska juniorligan OHL med Sudbury Wolves men nu vill hem till Sverige, heter Pecka Alcén.

– Redan när Johan gick till OHL valde han en klubb där han visste det fanns en duktig målvaktstränare. Det har blivit allt viktigare för dagens unga målvakter. Det är klart att Pecka Alcén hjälper till att göra Brynäs till en attraktiv klubb för honom, säger Christian Sjögren.

Johan Mattsson har själv tidigare understrukit detta. I en intervju i frilansskribenten Marie Hallmans Hockeyblogg säger han:

– En målvaktstränare ser sånt som jag inte tänker på själv och kan de här små detaljerna som verkligen är viktiga, hjälper en med det. När det inte finns någon målvaktstränare alls, då blir det nästan obefintligt med målvaktsövningar på de vanliga träningarna. Jag vill ha en som jag känner att jag trivs med, som jag får jobba mycket med.

I Brynäs skulle Mattsson få en av de mest meriterade målvaktstränarna – och säkerligen få avlasta ”Honken” en del under säsongen.

Hur nära är ni att komma överens med Brynäs?

– Jag vet att Johan finns med på deras lista, sedan vet jag inte hur många andra namn som finns på den.

Johan Mattsson, född 1992, var tredjemålvakt i Sveriges juniorlandslag som vann JVM-guld i vintras och har tidigare spelat juniorhockey i Södertälje. Han är relativt okänd för den breda hockeypubliken.

Christian Sjögren beskriver honom så här:

– Han är stor, precis som de flesta andra unga målvakter. Placeringssäker, stark i kroppen – men behöver bli starkare.

– Och så har han en bra skalle, mycket på grund av en del personliga saker som han gått igenom tidigare.

Johan Mattsson är draftad av Chicago Blackhawks, plockades 2011 i sjunde rundan som nummer 211 totalt.

– Dom ser det som en bra utveckling för honom att bli förstemålvakt i allsvenskan eller andremålvakt i elitserien. Ett år i OHL har gjort honom gott, han har fått mycket skott på sig och är van vid mycket press och mycket folk på matcherna. Att gå till elitserien är ett naturligt steg för honom nu, tycker jag, säger Christian Sjögren.

Mer läsning

Annons