Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson hjälte i förlängning

Sjätte raka segern i hockeyslutspelet – och halvvägs mot SM-guldet.

Martin Johansson avgjorde i förlängning, 3–2, och fixade Brynäs andra raka vinst över Skellefteå i SM-finalserien.

– Det viktigaste mål jag gjort, sade den 24-årige skåningen.

Annons

Johansson slog till redan efter 2.03 av förlängningen på en retur från Skellefteåmålvakten Joacim Eriksson som först räddat Jesper Ollas skott.

– Det var direkt efter en tekning som Johan (Larsson) vann klockrent. Det enda jag tänkte på var att gå på bortre stolpen och returen kom ju perfekt, sade matchhjälten.

Känslan?
– Det går inte att beskriva. Det är 8 000 åskådare som bara står och skriker rakt ut, sade Johansson som gjort mål i båda finalerna och totalt tre i slutspelet.

Johanssons mål innebär att guldet kan vara säkrat redan på söndag. Brynäs leder med 2–0 i matcher och de två kommande matcherna i Skellefteå och Gävle spelas lördag och söndag.

– Det är bara att köra. Vi är ett bättre lag än Skellefteå, sade forwarden från Landskrona.

Sanslös form
Gävlelaget har en sanslös formkurva och tog sin sjätte raka seger i slutspelet. Senaste förlusten kom i den första semifinalen mot Färjestad den 26 mars.

Men Brynäsfansen, som upplevde sin första SM-final i Gävle på 13 år, satte hjärtat i halsgropen. Brynäs var på väg mot seger redan under ordinarie tid, men Skellefteå tog ut målvakten och kvitterade genom Pierre-Edouard Bellemare när bara 1.09 återstod av tredje perioden.

– Det var bara att ställa om. Vi försökte försvara ledningen, men de lyckades kvittera. Sedan var det bara att gå på offensiven igen.

Brynäs tog ledningen i den första perioden då backen Jörgen Sundqvist sköt sitt första slutspelsmål efter ett närskott sedan Johan Larsson åkt runt buren och serverat. Pucken gick under Joacim Erikssons benskydd.

Brynäs spelade fartfyllt och fyndigt i början, medan Skellefteå – utan tuffingen Lee Goren och Johan Forsberg – efter sin huvudlösa jätteoffensiv i första matchen (3–6) var försiktigt och inte gick framåt i onödan.

Dubbla backskador
Skellefteås back Niclas Burström kvitterade i den andra perioden, men Brynäs tog snabbt kommandot i den tredje när Daniel Widing fick kanonträff och bombade in 2–1 bakom Joacim Eriksson.

Brynäs hade fått tillbaka Calle Järnkrok efter förkylning, men drabbades av två backskador. Simon Löf utgick med knäsmärtor i den andra perioden och alldeles i slutet av tredje perioden skadade sig Simon Bertilsson när han ramlade in i kanten av Skellefteås öppna båsdörr.

TT

Mer läsning

Annons