Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson jobbar hårt för att komma igen

Nytt år, och nya Brynäsmatcher – men backstjärnan Lars Jonsson är fortfarande i frysboxen.

Han deppar dock inte över det.

– Det är det sämsta man kan göra. Hockey är det bästa jag vet, och jag kommer att se till att jag får spela matcher igen, säger 30-åringen.

Annons

Han gjorde flest mål av alla backar i elitserien under förra säsongens grundserie och hör till de bäst betalda i hela Brynäs.

Därför är det lite uppseendeväckande att Lars Jonsson även i kvällens bortamöte med AIK är uppsatt som sjundeback.

Det är fjärde matchen i rad som han kan räkna med ingen eller ytterst begränsad speltid, eller egentligen sjätte raka matchen eftersom han var sjuk i de två föregående.

Lars Jonsson har förstås varit petad förr i sin karriär, men då var han ung. Som etablerad elitseriespelare har han aldrig varit med om en liknande situation.

– Nej, inte en sån här period. Men det gäller bara att komma tillbaka starkt. Det finns inga mirakelmetoder, det är bara att jobba sig tillbaka, säger Jonsson efter måndagens träning.

– Man kan aldrig vara nöjd med en sån här situation, samtidigt gäller det att göra det bästa av det.

• Är det något speciellt du ska göra för att få chansen igen?

– Nä, det handlar väl om att hitta formen och hitta det spel jag kan spela. Det är något som har fattats, det har varit mycket upp och ner.

• Men du kanske inte kan hitta formen om du aldrig får spela?

– Nej, någon gång måste man omsätta träningen till matcher. Men det gäller att hitta en skön känsla på träning, så man känner att man är inne i det.

• Hur är det med självförtroendet?

– Det är klart att det har fått sig en törn. Men jag är helt säker på att jag fortfarande kan spela på den nivå jag vill.

• Man undrar ju om det finns något annat bakom, att det är något utanför ishockeyn som gör att du har haft det tungt. Är det så?

– Jag tror inte att det finns en specifik sak, men om man skulle summera finns det säkert många bitar vid sidan om som har påverkat. Men inget stort. Det är väl mest dålig form kombinerat med att jag varit skadad en del, säger Jonsson, som hade problem med en axel och armbåge i höstas.

• Det har skrivits att du hör till de som tjänar mest i laget – är det en extra press då i en sån här situation?

– Vad folk utifrån säger... jag kan ha förståelse för det. Men jag måste jobba på utifrån mina förutsättningar. Alla har press på sig att prestera det man vill och kan. I det avseendet har jag inte lyckats. Men de största kraven på mig kommer nog från mig själv.

– På något sätt är det ju bra också, det är ett kvitto på att laget är bra att om man inte är i form så kan man inte räkna med att få spela.

Jonsson har som ni märker långt ifrån deppat ihop över petningen – och ishockey är fortfarande det roligaste som finns, menar han.

– Vi har ett lag som kan gå hela vägen och det är fantastiskt kul att få vara med på den resan. Förresten, ändra ”kan” till ”tänker”, säger han självsäkert.

Tränaren Tommy Jonsson tycker att backstjärnan har tagit petningen på ett bra sätt och att han har börjat visa saker på träningarna som gör att han snart kan få chansen igen.

– Ja, det tycker jag. Han gjorde en väldigt bra träning i dag, faktiskt. Vi får se när det blir aktuellt, säger Tommy Jonsson.

Mer läsning

Annons