Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson stuvar om – kräver uppryckning

Tummen upp efter säsongspremiären. Tummen ner i torsdags.

Nu ska Brynäs visa musklerna igen – mot Skellefteå.

– Det blir extra mycket upp och ner på försäsongen, säger Johan ”Honken” Holmqvist, som i kväll gör comeback mellan stolparna i Brynäströjan.

Annons

Premiärsegern mot Almtuna (4–0) lovade mer – men Brynäs kom snabbt ner på jorden igen då AIK vann med 4–2 i Märsta i torsdags.

En förlust som nu har analyserats djupare.

– Vi blev satta i svåra situationer mot AIK på grund av att vi spelade oorganiserat och ostrukturerat. AIK var hetare än oss, säger tränaren Tommy Jonsson.

• Varför var ni inte lika heta?

– Det är svårt att svara på, och självklart finns det inget försvar för det. Det är lite lynnigt så här i början på säsongen, när man nöter in ett spel och ändrar i formationerna.

Till kvällens match stuvar Jonsson om rejält i formationerna, vilket inte enbart beror på den svaga insatsen mot AIK.

– Det är planerat sedan tidigare. Jag vill testa lite olika formationer, där varje formation är intressant och har sin egen prägel, säger Jonsson, som vill se en ordentlig uppryckning mot Skellefteå i Hudiksvall i kväll.

– Skellefteå är ett riktigt bra lag som spelar med hög intensitet. Men jag är mest nyfiken på vårt eget och hur vi kommer att agera. Jag vill att vi ska vara aggressiva och på tå från början. Jag hoppas att vi kommer att göra en riktigt bra match, och för det krävs engagemang.

Efter två matcher med Niklas Svedberg mellan stolparna är det i kväll dags för Johan ”Honken” Holmqvist att vakta Brynäs mål.

Han ser fram emot comebacken.

– Det ska bli riktigt kul att spela. Hur formen är vet jag inte, det är lite tidigt att prata om form, säger ”Honken” och fortsätter:

– Mot AIK var vi inte med alls, men vi har tränat bra och ska nu göra en betydligt bättre insats. Så här är det på försäsongen, ena stunden är det upp och nästa ner.

Även Jonas Nordquist, nyligen knäopererad, är redo att göra sin första match den här försäsongen. Nordquist går in i förstakedjan med Daniel Widing och Andreas Dackell.

Mer läsning

Annons