Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juniorkronorna trillade av tronen

Mardrömssviten växte till tolv matcher.

Och Sverige trillade ned från juniortronen i ishockeyvärlden. Juniorkronorna tog ledningen i JVM-finalen, men USA vände och vann med 3–1.

Annons

Inom loppet av 2.45 i den andra perioden vände amerikanske forwarden Rocco Grimaldi på finalen.
En i övrigt storspelande Niklas Lundström släppte en lucka vid främre stolpen efter 7.42 och Grimaldi hittade glipan med sitt skott.
Efter 10.27 styrde han in backen Jacob Troubas skott till 2–1. Svenskarna ville ha det till hög klubba på Grimaldi, men det lyssnade inte domarna på.
USA har nu tolv raka matcher utan förlust mot Sverige i JVM-sammanhang – en svit som hållit i 17 år.
Snacka om mardrömsmotståndare.
Sverige hade vunnit elva JVM-matcher i rad sedan bronsförlusten mot just USA i Buffalo 2011.
En svit som sprack och gjorde att svenskarna halkade ned från den tron man intagit i och med finalsegern över Ryssland i Calgary förra året.
Filip Sandberg hade gett Sverige ledningen precis i inledningen av andra perioden, ett ganska ologiskt mål då USA dominerade första perioden.
Juniorkronorna forcerade starkt i sista perioden, bland annat skapade Viktor Arvidsson och Sandberg lägen, men amerikanske målvakten John Gibson visade varför han är turneringens bäste målvakt.
I stället kunde Vince Trocheck sätta spiken och 3–1 i tom bur med 16 sekunder kvar.
Sverige får chansen att ta tillbaka titeln på hemmaplan då JVM spelas i Malmö nästa gång. Det blir utan Roger Rönnberg som slutar som förbundskapten och ersätts av assisterande tränaren Rikard Grönborg.

Mer läsning

Annons