Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Just nu är varje minut på is viktig”

Lars Jonsson njuter av att kunna gå för fullt igen.

Sju minuters istid i comebacken blev det dubbla mot Färjestad senast.

– Men det behövs mer än två matcher för att vara igång ordentligt, säger Brynäsbacken inför bortamötet med Frölunda.

Annons

Höger axel och armbåge stoppade Lars Jonsson från att spela de sju första omgångarna i elitserien.
Men efter operation och ett antal veckors frånvaro gjorde han efterlängtad comeback i segermatchen (1–0) borta mot Luleå i tisdags.
– Bortsett från försäsongspremiären mot Almtuna var det drygt fem månader sedan jag spelade match senast, så visst kändes det väldigt roligt att vara tillbaka. Det var skönt att få komma ut på isen igen, säger Jonsson, som spelade nästan sju minuter mot Luleå.
Hemma mot Färjestad i torsdags, där Brynäs förlorade med 1–4, fick Jonsson drygt tolv minuters istid.
– Det fattas fortfarande en del i tempo och tajming, men snart kommer jag att vara inne i det på allvar. Jag jobbar hårt varje dag och just nu är varje minut på isen oerhört viktig, säger Jonsson.
Backkollegan Dennis Persson har varit ur spel sedan mitten på september efter den nyckelbensfraktur han åkte på borta mot HV71 redan i den andra omgången. Persson har opererats och blir borta ytterligare ett antal veckor – och Brynäs skrev nyligen kontrakt med kanadensaren Cody Franson, som närmast kommer från Toronto i NHL där han just nu inte har ett gällande kontrakt.

I dag anländer Franson till Gävle, och på tisdag hemma mot Rögle kan han debutera.
– På papperet kanske det har varit kris på backsidan, men vi har aldrig känt någon panik. Och samtidigt har de som spelat gjort det riktigt bra. Vi har visat upp ett vasst försvarsspel, säger Jonsson och fortsätter:
– Förhoppningsvis kommer Franson att lyfta oss ännu mer. Jag kan inte säga så mycket om honom, men jag har hört att han har bra egenskaper.
Lars Jonsson räknar med en rejäl uppryckning i eftermiddag jämfört med förlusten mot Färjestad senast.
– På något sätt fick vi inte ut vår fulla kapacitet. Vi skapade mycket, men lyckades inte trycka dit pucken. Vi har så mycket mer att ge än vad vi fick ut, säger Jonsson.

Martin Andersson
026-15 93 78
martin.andersson@gavlenyhetsbyra.se

Mer läsning

Annons