Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Andersén vara lösningen på straffeländet?

Brynäs missade samtliga sina straffar i torsdags. I går gnuggades det momentet lite extra på träningen.

Vinnare: Backen Niclas Andersén.

Men räkna ändå inte med att han får lägga någon straff mot HV71 i dag.

Annons

Jakob Silfverberg missade. Daniel Widing missade och Jonas Nordquist missade. Därför fick inte Brynäs med sig någon bonuspoäng mot Linköping – utan förlorade med 3–2.

Efter en lång bussresa med hemkomst vid tretiden på natten, körde Brynäs ett kortare träningspass vid lunchtid i går. Som avslutning var det säsongspremiär för den så kallade ”fredagstävlingen” som innebär straffläggning – och går ut på att den som sätter sin straff får stå kvar tills alla andra missat.

För att vinna i går räckte det med att sätta två straffar och vinnaren var kanske lite oväntad i form av defensive backen Niclas Andersén.

– Roligt att vinna, men jag tror inte jag räknas bland de första i laget att få lägga någon om det blir straffar mot HV, sa han.

• Men det är viktigt att träna på, va?

– Ja det är det. Är man bra på straffar tar man extrapoängen. Men vi har några som är vassare än mig på det här egentligen.

Niclas Andersén får medhåll från coachen Tommy Jonsson i den analysen.

– Vi har ett antal spelare som är duktiga på att sätta dit straffar. Vi hade fler i bakfickan om det blivit fler straffar mot Linköping. Men det är små marginaler och svårt att sätta en straff.

• Kan Andersén belönas med att få skjuta en straff mot HV när han vann tävlingen i dag?

– Hehe! Nja, Niclas har bättrat sitt målskytte på träningar, men just i straffläggning finns det andra som går före det ska jag vara ärlig att säga.

– Men drar det i väg och blir många straffar finns han som ett ess i rockärmen, skrattar Tommy Jonsson.

Mer läsning

Annons