Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp fortsätta vinna?

Tierp är verkligen inne på en vinnartrend. Fyra raka matcher har Tierp spelat hem och finns nu med i den absoluta toppen av hockeyettan.

I kväll får laget ta sig an hemmastarka IFK Ore, som nu vill vända en negativ trend med tre raka förluster.

– Ja, vi siktar ju på att vända trenden och vinna över Tierp, säger Ores tränare Jan Huokko.

Annons

–Vi vet att Ore är ett snabbt och skottvilligt lag och det kan bli en stenhård match, säger Tierps chefstränare Stellan Gerdin.

Tierp har ju i de senaste matcherna, med lyckat resultat, kört med fyra femmor och så blir även fallet uppe i Furudals Hockeycenter i kväll.

– Nu ska vi också se till att de fyra senare vinsterna inte stiger oss åt huvudet. Det är mycket viktigt. Sedan gäller det att vi kommer i gång på bästa sätt efter en lång bussresa, säger Gerdin.

Gerdin påminner också om att Ore har en kanadensisk lirare (Mike Danton), som har rutin från spel i NHL.

– En sådan lirare måste ju ha höga kvaliteter, säger Gerdin och hoppas naturligtvis att lirarna i laget ser upp extra med Danton.

Gerdin vill att hans lirare ska ha fart i anfallen, men också att alla femmorna ska vända hem och försvara lika snabbt.

– Det gäller även att spela enkelt och inte alls krångla till det. Nu är också Daniel Söderlind klar för come back efter sin skada. Vi har verkligen konkurrens om platserna i laget, säger Gerdin, som med tillförsikt ser fram emot mötet med Ore uppe i Furudal.

I stort är hela Tierpstruppen intakt. Två lirare kan dock, på grund av skador, inte vara med i kvällens match. Det är Peter Andersson och Marcus Eriksson.

Kan Tierp uppträda med samma skärpa och intensitet som i de senaste matcherna så KAN det ju bli nya poäng i kväll. 

 

Mer läsning

Annons