Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp rå på serieledarna?

Tierp reser upp till Hudiksvall med tre raka segrar i bagaget.
Men nu är Hudik också verkligen på gång och vann seriefinalen borta mot Falun.
Det ska väl mycket till om Tierp Hockey ska kunna vinna uppe i Glysishallen.

Annons

Hudik har än så länge inte tagit stryk av nordupplänningarna. Men naturligtvis skulle en Tierpsseger sitta mycket bra i jakten på en plats bland de fyra främsta.

– Tyvärr har vi några skadade spelare inför den här matchen. Men nu får andra kliva fram och visa vad de kan. Vi kan vinna den här matchen trots skadeproblem, säger Stellan Gerdin chefstränare för Tierp Hockey.

– Den som absolut INTE kan vara med mot Hudik är Fredrik Strid, som fått en smäll över ena handen.

Sedan har Tierp en kvartett som dras med skador av olika slag.

Det är osäkert om båda tvillingbröderna Berlin kan medverka. Därtill är det också osäkert med Johan Viktorssons och Peter Anderssons medverkan också på grund av skador.

- Vi får väl se hur det ser ut inför matchstart uppe i Glysishallen. Men vi ska naturligtvis göra allt vad vi kan för att vinna, lovade Gerdin.

Ja, Tierp har ju visat fina takter och bland annat slagit topplaget Falun både borta och hemma. Senast vann man över gästande Hedemora även om segermålet lät vänta på sig till 57 sekunder in i förlängningen.

Nu har Tierp tre verkligt tuffa matcher framför sig. Efter matchen mot Hudik står både Lindlöven och Enköping på programmet. Segrar där och Tierp finns med i toppstriden på allvar.

Uppe Hudik säger man sig ha stor respekt för Tierp Hockey.

– Jag tror det blir en riktigt tuff match för oss. Tierp kommer ju också med tre raka segrar och har slagit Falun på bortaplan. Det här blir ingen lätt match för oss, säger Morgan Persson i Hudik Hockey.

– Jag vet ju också att Tierp har en mycket duktig målvakt i Magnus Persson. Han har tidigare spelat för oss. Det blir säkert inte lätt att göra mål på Magnus, varnar Morgan.

Men nu har också Hudik ett starkt stöd i sin hemmapublik på cirka 500 i varje match. Hejarklacken (De Vilda Gässen) stöttar också. Kanske kan Tierpsklacken matcha DVG uppe i Glysishallen i kväll?

Mer läsning

Annons