Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp ta en tredje raka?

Tierp som tidigare under säsongen haft lite svårt att omsätta chanser till mål, har nu gjort hela 15 mål på de två senaste matcherna. 7–1 på Söderhamn/Ljusne och 8–2 mot Lindlöven torde ha stärkt självförtroendet hos nordupplänningarna.

Annons

Men i kväll står formstarka Falun för motståndet på sin hemmabana Lugnet. Säkert också ett revanschsuget Falun efter förlusten i Vegahallen i förra mötet.

Mycket talar väl för att det blir en jämn kamp. Tierp har mött Falun två gånger den här säsongen och vunnit båda matcherna. I seriematchen behövdes det dock förlängning och straffar för att klara hem segern med siffrorna 4–3.

Falun har också imponerat under den senaste omgångarna och slog i veckan Borlänge på bortaplan med matchens enda mål.

Dalalaget har 27 poäng och 18 plusmål, medan Tierp har plockat hem 23 poäng och har sju plusmål.

Naturligtvis är väl Falun ute efter revansch och säkert får Tierp visa upp sina bästa takter för att betvinga hemmalaget.

– Det är ju alltid positivt när grabbarna gör många mål. Ambitionen är nu att göra fem mål också på Falun och plocka hem en tredje raka seger,säger Tierpstränaren Stellan Gerdin.

Tierp kommer också med fullt ordinarie manskap och det innebär att gästerna kan komma att spela med fyra femmor.

En seger innebär också att Tierp hänger kvar i toppskiktet av tabellen för hockeyettans grupp C.

Men som sagts, Falun är något av hockeyettans överraskning. Förutom uddamålsseger mot Borlänge, så slog man i omgången före Ore med 5–3. Detta efter att Ore haft ledningen med klara 3–0 fram till sista perioden. 5–0 till Falun i slutperioden imponerar.

Sören Åkerman
Tel. 026-15 93 80
sporten@gavlenyhetsbyra.se

Mer läsning

Annons