Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp ta revansch?

– Vi måste komma ut med högre fart och större aggressivitet redan ifrån start i första perioden.

Ja, det är de direktiv som lirarna i Tierp Hockey har fått av tränaren Stellan Gerdin inför kvällens matchen. IFK Ore gästar Vegahallen och det är ett Ore som väl visat direkt storform i upptakten av fortsättningsserien.

Annons

Dalalaget tog stryk i första omgången med hela 11–1 av Enköping. Men sedan har laget också förlorat mot både Söderhamn/Ljusne och Surahammar.

Det borde inte vara någon omöjlighet för Tierp att plocka poäng och ta revansch på dalalaget. Ore vann för övrigt samtliga matcher mot Tierp i hockeyettans grundserie.

– Vi kommer med ordinarie lag och de enda frågetecknen är för Patrik Tenggren och Niklas Haglund.

Tierp har ju inte varit alltför effektiva framför motståndarmålen. Sedan bjöd man också in Söderhamn/Ljusne senast, som vid ställningen 5–2 fick sätta både 5–3 och 5–4 inom loppet av bara tio sekunder. Ska de bli poäng mot Ore så går det inte att uppträda så nonchalant.

– Nu har vi också specialtränat avslut. Vi körde en hel timme på måndagsträningen med bara avslut, säger Stellan, som hoppas få se hemmaforwards som är riktigt giftiga och effektiva framför Orekassen i kväll.

Ore är naturligtvis ute efter den första segern i fortsättningsserien.

– Naturligtvis är det tufft, vi har haft svår inledning. Men de två sista perioderna senast mot Surahammar var en vändning för oss. Men ska vi klara av Tierp så måste vi spela så hela matchen, säger Jan Huokko tränare för Ore.

– Vi kommer att köra med fyra femmor. Sedan får vi se hur matchen nere i Tierp utvecklar sig, menar Huokko.

Ja, Tierp spelar med tre femmor. Helt klart skulle en seger sitta fint och då ska Tierp behålla en position i täten inför söndagsmötet borta mot Enköping.

 

Mer läsning

Annons