Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp vinna borta mot Borlänge?

Stellan Gerdin tränare för Tierp Hockey, är helt på det klara med vad som gäller i slutskedet av hockeyettans grundserie.
– Ska vi ha en chans att ta oss till allettan, så måste vi också vinna de tre matcher som återstår av grundserien.

Annons

I kväll är det i så fall dalalaget Borlänge som ska betvingas på bortarink.

– Vi är absolut inte chanslösa. Vi vann ju första matchen uppe i Borlänge och förlorade mycket knappt hemma i Vegahallen,säger Stellan Gerdin.

I förra omgången imponerade Borlänge med att slå uppåtgående Enköping med hela 6–1.

Tierp hade för sin del full huggning med att klara av Surahammar. Här såg Tomas Berlin till att Tierp kunde vinna i straffläggningen.

Hur ser det ut i truppen då?

– Nu är både Adam Seydlitz och Simon Olsson tillbaka efter skador. Båda finns också med i truppen upp till Borlänge. Men både Adam och Simon börjar på bänken, säger Gerdin.

Klart är också att Richard Zeidlitz vaktar kassen.Freddie Andersson och Niklas Haglund är borta på grund av skador.

– Vi ska naturligtvis ge allt och satsa på att avsluta grundserien snyggt. Det finns ju också bonuspoäng att spela om inför slutspelet i fortsättningsspelet om vi nu inte platsar i allettan, påpekar Stellan Gerdin.

Borlänge med sina 47 poäng behöver nog ytterligare en seger för att vara helt klar för spel i allettan.

– Vi har gjort två jämna matcher med Tierp och inget talar väl för att det blir något annat nu, säger Mats Johansson sportchef för Borlänge HC.

– Vi förlorade hemma mot Tierp och kunde sedan vinna på deras hemmabana med knappa 2-1. Det talar ju för att det blir en ny jämn och spännande match, säger Johansson, som hoppas på dryga 300 på åskådarplats i Borlänge Ishall i kväll.

 

Mer läsning

Annons