Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapp förlust för Tierp

Tierp avslutade hockeyettans grundserie med en bra insats mot IFK Ore uppe i Furudal. Visserligen blev det stryk med 4–3. Men ända in i slutskedet hade Tierp chanser att kvittera.

– Ja, vi gjorde en kraftansträngning de sista fyra minuterna och gick ner på två femmor. Vi hade också då ett par riktigt heta chanser, sa Stellan Gerdin tränare för Tierp Hockey.

Annons

Nu vann ändå dalalaget, men någon plats i allettan blir det inte för Ore. Falun vann sin match borta mot Lindlöven och därmed får Ore i likhet med Tierp spela i fortsättningsserien efter juluppehållet.

Det var gästerna som började bäst och redan efter dryga minuten så satte Viktor Ehn 0–1 pucken i hemmakassen. För framspelningen svarade Donny Wallin.

Men Ore kunde kvittera efter drygt halva första perioden och sedan tog hemmalaget över taktpinnen. Ore kunde också göra 2–1 i slutet av perioden.

Hemmalaget vann skotten med hela 14–3. Men sedan kom Tierp igen ordentligt och det blev fortsättningsvis en mycket jämn tillställning.

Dalalaget ökade på till 3–1 mitten av andra perioden, men innan mittenperioden var färdigspelad hade gästerna reducerat genom Patrik Tenggren som var Tierps bäste lirare den här kvällen.

Skotten var ganska jämna i andra perioden och Tierp var klart med i matchen.

Nu kunde ändå hemmagrabbarna sätta en fjärde puck bakom Richard Zeidlitz efter dryga 14 minuter av slutperioden.

Men med lite knappt fyra minuter kvar av tredje perioden kom en ny reducering och den här gången var det Johan Viktorsson ass av Freddie Andersson som såg till att Tierp fick ordentligt häng.

Men trots att gästerna toppade sitt lag och gick ner på två femmor, så stod sig 4–3 fram till slutsignalen.

Joakim Silfverberg skadade en armbåge i andra perioden och tvingades utgå. Tierp fick då möblera om i laget. Men i stort körde gästerna med fyra kedjor och sex backar.

– Hela laget gjorde en stark insats och nu får vi ladda för den mycket intensiva fortsättningsserien, sa Stellan Gerdin som har ett 20-tal dagar på sig innan den drar i gång 4 januari.

IFK ORE–TIERP 4–3 (2–1, 1–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (1.17) Viktors Ehn, 1–1 (11.31) John Hammarstrand, 2–1 (17.24) Marcus Bengtsson.

Andra perioden: 3–1 (10.44) Markus Palmgren, 3–2 (18.43) Patrik Tenggren.

Tredje Perioden: 4–2 (14.20) Mats Hjort, 4–3 (16.06) Johan Viktorsson

Skott: 38–22.

Utvisningar, Tierp:1x2 min.

Publik: 100

Tierps tre stjärnor:

3 Patrik Tenggren fw

2 Freddie Andersson fw

1 Johan Viktorsson fw

Mer läsning

Annons