Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontraktet klart – men var hamnar Järnkrok sedan?

Calle Järnkrok har skrivit på ett treårskontrakt med Detroit som ger cirka två miljoner kronor svenska kronor i signing bonus.

Efter en säsong i Brynäs ska han, enligt Red Wings hemsida, sedan troligen spela ett år i farmarlaget Grand Rapids.

Annons

– Den uppgiften är lite märklig – alla är överens om att det är NHL som är målet direkt, säger agenten Christian Sjögren.

Detroit var enligt gällande regler tvingat att skriva kontrakt med Calle Järnkrok innan 1 juni för att behålla rättigheterna till honom – och i går blev kontraktet klart.

Det löper över tre år – och kunde inte varit bättre ur ekonomisk synvinkel.

– Calle har fått ett mycket bra kontrakt, så bra man kan få som rookie. Calle är nöjd, jag är nöjd, alla är nöjda. Det är värt 900 000 dollar per år om han går direkt in och tar plats i NHL. Och han har fått 90 000 dollar i signing bonus per år, säger Christian Sjögren.

Det betyder runt två miljoner svenska kronor totalt över tre år.

Nu ska Järnkrok, som Sporten redan berättat, lånas ut till Brynäs kommande säsong. Sedan ska han över till Nordamerika.

Frågan är bara var han ska spela då?

”Järnkrok kommer troligen att spela i Grand Rapids säsongen 2013–14” skriver Detroit Red Wings på sin hemsida.

Men Christian Sjögren tror inte att det kommer att bli så.

– Det vi sagt är att Calle ska spela en säsong till i Brynäs och får två somrars försäsongsträning till innan han åker över. Han ska lägga på sig två-tre kilo per säsong – och sedan ska han vara redo att gå direkt till NHL. Webredaktören förmodar nog att han ska spela i AHL precis som de flesta andra i Detroits organisation, men jag tror han tar en plats direkt i NHL – så bra är han.

– Han är väldigt nära NHL redan nu, säger Detroits assisterande general manager Jim Nill i ett uttalande på hemsidan, vilket antyder att Sjögren har rätt.

– Man vet ju aldrig med sånt här, så är det ju, men Detroit direkt är målsättningen. Nu är det upp till Calle, säger Christian Sjögren.

Mer läsning

Annons