Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontroversiell målvakt klar för Brynäs

I augusti 2010 blev den dåvarande färjestadsmålvakten Robin Rahm avstängd från hockeyn i två år efter att ha åkt fast i en dopingkontroll. I går blev han klar för två säsonger i Brynäs.

– Han har avtjänat sitt straff och vi tycker att han är värd en andra chans, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Annons

Den nu 25-årige Robin Rahm blev för två år sedan avstängd från hockeyn efter att blivit påkommen med de förbjudna ämnena stanozolol, drostanolon, klenbuterol och testosteron i kroppen.

– När jag ser tillbaka på det så är det ju såklart en miss i karriären. Men nu gäller det att bara blicka framåt, berättar Rahm, som under gårdagen blev klar för svenska mästarna Brynäs.

Men innan gävleklubben hörde av sig hade Rahm redan hunnit skriva på ett tvåårskontrakt med allsvenska Örebro.

– När vi började prata med Robins agent hade vi inte en aning om att han var klar för dem, men vi har hela tiden haft en bra dialog med klubben och har nu kommit fram till en lösning, berättar Michael Sundlöv.

Och under gårdagen nådde man alltså en överenskommelse där Brynäs ersätter Örebro för de kostnader man betalat åt Rahm under de tre månaderna han varit anställd av klubben. Enligt uppgifter betalar Brynäs därtill även en övergångssumma på runt 300-400 000 kronor för spelaren.

– När Brynäs hörde av sig fick jag ta ställning till det och fundera lite. Men det kändes rätt, så det är otroligt skönt att vara klar nu, säger Rahm.

Kontraktet löper över två år, där Rahm under den första säsongen främst är tilltänkt som en avlastningsmålvakt åt Johan Holmqvist.

Och Sundlöv är nöjd med värvningen:

– Det känns som vi har hittat rätt, han är i rätt ålder och brinner för hockeyn samtidigt som han har en enorm revanschlust, säger han och fortsätter:

– Innan han blev avstängd hade han en kurva som pekade rakt uppåt med en bra säsong i Färjestad bakom sig.

Hur tror du att truppen kommer påverkas av Rahms förflutna?

– Jag kan inte svara för alla, men det borde inte påverka de andra spelarna. Han har tagit sitt straff och varit borta från det han älskar i två år.

Under avstängningen har Rahm testat på yrkeslivet som byggmontör i Oslo där han kunnat få mer perspektiv på vardagen utanför hockeyn.

– Jag ser livet på ett annat sätt nu. Det blev en stor omställning att gå in i det vanliga arbetslivet eftersom man fick mycket mer fritid. Jag fick se att det fanns saker utanför hockeyn med, säger Rahm.

Hur har det gått med träningen under tiden?

– Fysiskt har det gått bra att hålla sig i form, det är matchtempot som har varit det svåra eftersom jag inte fått träna med något lag. Men jag hoppas att jag kommer att komma in i det fort så att jag kan bli lika bra som jag var och sedan utvecklas vidare från det.

Just nu befinner sig Rahm i hemorten Torsby i Värmland, men flyttlasset till Gävle beräknas gå i början av augusti när avstängningen är avklarad.

Mer läsning

Annons