Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läck till Chicago – Ekholm ännu kvar i Nashville

Mattias Ekholm fick spela för sitt Nashville i träningsmatchen som vanns med 4–1 mot Washington.
Än lever hoppet för den förre Brynäsbacken.
Målvakten Eddie Läck fick däremot packa för ytterligare en säsong i Vancouvers farmarlag.

Annons

Det är sista veckan innan NHL-säsongen sätter igång och just nu spelas massor av träningsmatcher där coacher och klubbledning passar på att se vilka rookies som tar en plats.

För Brynäs del är det förstås hyperintressant hur det går för Mattias Ekholm som ju har en väg hem till Gävle och elitserien om han inte tar någon plats. När Nashville gjorde en första utrensning förra helgen klarade sig Ekholm vidare. Just nu är det elva backar, varav två är skadade, som kämpar om platserna.

Nashvilles defensiv var också stabil mot Washington. Nicklas Bäckströms tog visserligen ledningen i första perioden innan det svängde med fyra raka mål för hemmalaget.

Ekholm var inte inne på något mål varken framåt eller bakåt. Han hade 17.58 minuter i speltid och visades ut för en hög klubba i sista perioden.

Målvakten Anders Lindbäck satt på bänken då finländaren Pekka Rinne vaktade kassen.

Två träningsmatcher återstår innan serien startar för Nashville. I dag spelar laget borta mot Winnipeg och i morgon väntar Carolina på hemmais. Återstår att se om Ekholm får chansen att spela där också.

För förre Brynäsmålvakten Eddie Läck blev beskedet att han får starta säsongen i AHL. Vancouver tror mycket på Läck som gjorde succé ifjol men anses behöva ytterligare en säsong i farmarligan. Han har stått i tre träningsmatcher nu i höst – en hel match mot San Jose och två halva matcher mot Calgary och Edmonton.

– Jag är rätt nöjd, det har gått bra, säger Läck till Expressen.

Vancouver har bytt AHL-lag och samarbetar nu med Chicago Wolves.

– Jag har bara hört positiva saker om Wolves och Chicago är ju en bra stad, så det ska bli kul, fortsätter Läck till tidningen.

Mer läsning

Annons