Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat hemvändarmöte för Luleåkedjan

Totalt har de gjort över 600 elitserie- och slutspelsmatcher för Luleå.

I kväll bildar de förmodligen Brynäs förstakedja i Coop Arena när lagen möts i den åttonde omgången.

– Revanschsugen? Jo, gissa om jag vill visa att jag fortfarande kan spela hockey, säger Johan Harju som tillsammans med Mats Lavander och Sebastian Enterfeldt känner lite extra i kväll.

Annons

Lavander har fyra säsonger i norrbottens stolthet bakom sig och Enterfeldt två. Men den av trion som är mest förknippad med Luleå är Johan Harju med sina sex säsonger och kom som 16-åring till föreningen från Övertorneå.

– Senast jag lirade mot Luleå måste ha varit i pojklagsåren så visst kommer det här att bli något speciellt. Familj och vänner kommer ju att sitta och titta på. Än är det lugnt men jag kan tänka mig att det kittlar lite extra när vi kommer fram, ska byta om och åka ut på isen, säger Harju.

Han fick lämna laget efter en tung, tung fjolårssäsong där han till slut blev bänkad av tränaren Jonas Rönnqvist. Beslutet att bryta upp var ömsesidigt och Johan var mer besviken på sig själv än på Luleå och Rönnqvist. Men det hindrar inte honom från att väldigt gärna prestera bra just i kväll.

– Det finns inga hard feelings alls mellan oss och det har inte varit särskilt många kommentarer om att jag hamnade i Brynäs heller. Men jag är grymt revanschsugen och vill verkligen visa alla att jag kan så mycket bättre än vad som kom ut förra säsongen. Jag skulle mer än gärna sänka Luleå nu, säger Johan med ett leende.

Det kan inte heller vara mer passande än att åka ”hem” just nu. Självförtroendet höjdes rejält efter de två senaste omgångarna där de två målen mot Skellefteå följdes upp av ett tredje mot Timrå där han också var med och assisterade till segermålet.

Så nu toppar han Brynäs poängliga på fem pinnar (3+2) efter sju omgångar.

– Visst har det varit skönt att de släppt lite på den fronten. Jag är ju här för att producera. Särskilt skönt var segern mot Timrå där vi visade en jäkla moral och kunde vände ett underläge.

Men det krävs kanske ännu mer för att rubba serieledarna på hemmaplan i kväll. Luleå är extremt starkt och har visat det så här i starten av säsongen.

– Självklart är det ett bra lag. Det gäller att vi är med från början för det kan gå riktigt fort där ute. Det vet jag...

I de två senaste matcherna har ”Luleåkillarna” bildat förstakedja i Brynäs. Om det blir så i kväll ville inte tränaren Tommy Jonsson eller Johan Harju säga i går.

– Vi får väl se. Men när vi har spelat ihop har det blivit bättre och bättre. Jag har ju lirat med båda två förr och trivs riktigt bra. Det är två starka killar som hjälper mig mycket att komma fram i bra lägen, säger Harju.

Tre Brynäspoäng står högst upp på Johans förväntningar inför kvällen. Skulle det dessutom vara med honom själv som hjälte...

– Ja, tack, säger Harju och spricker upp i ett stort skratt.

Mer läsning

Annons