Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsdebut väntar för Molin

Hallå där...

Annons

...Emil Molin,

18-årig Brynäsforward som nu får göra sin landslagsdebut när Roger Rönnberg tagit ut U19-landslaget som ska spela i femnationersturneringen i Schweiz i början av februari.

Grattis! Hur känns det här?

– Otroligt roligt. Det är klart jag har längtat efter att få en landslagschans också. Jag har aldrig varit med på pojk- eller juniornivå så det var riktigt kul att få beskedet på vägen hem från Göteborg.

Det här kanske är stommen till nästa års JVM-lag. Är det ett mål att vara med där?

– Alla som fortfarande är juniorer vill väl vara med och spela ett JVM. Nu har man suttit hemma och tittat på tv och självklart skulle det vara otroligt häftigt att få chansen. Men det är ju ett tag tills dess.

Ni åker till Schweiz och möter Finland, Schweiz, Tjeckien och Tyskland. Vad förväntar du dig?

– Jag hoppas förstås att få spela så mycket som möjligt och bidra till att vi kan vinna matcherna. Det ska bli spännande i alla fall. Jag känner ju de flesta i laget som är jämngamla med mig och känner att jag inte är så mycket sämre än dom i alla fall.

Varför blir du uttagen nu tror du?

– Nu har jag ju fått spela en del i elitserien på slutet och det är förstås enklare att visa upp sig då. Det har väl gått helt okej också. Bättre och bättre.

Du fick spela 13 minuter mot Frölunda i onsdags.

– Det var kul att få ett sånt förtroende och det är så klart enklare att komma in i matcherna ju mer istid man får. Men att bara få vara med och träna med A-laget och få göra några byten i elitserien är självklart otroligt utvecklande. Förra säsongen spelade jag ju bara med B-juniorerna så det har ju gått ganska fort ändå.

Är det stor skillnad mellan elitserien och juniorhockeyn?

– Jo, det är det ju. Kanske inte så mycket i tempot där hänger jag nog med. Men det gäller att vara noggrann i spelet för alla är lite bättre och smartare. Sedan gäller det att inte har för stor respekt heller. Det känns nu att den är på väg att släppa och det är enklare att ta för sig.

Då önskar vi lycka till med Brynäs och sedan i landslagsdebuten.

– Tack. Det ska bli väldigt spännande.

Mer läsning

Annons