Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lårkaka kan stoppa Bertilsson

Simon Bertilsson tog plats i första backpar i 4–2-segern mot Ryssland. Men den starka insatsen fick ett olyckligt slut.

Brynäsbacken tvingades utgå i den sista perioden – nu riskerar han att missa avslutningsmatchen mot Finland.

– Jag fick en smäll på låret, säger Bertilsson.

Annons

Simon Bertilssons gjorde sin A-landslagsdebut i vändningen mot Tjeckien. I sin blott andra landskamp tog han plats i förstafemman med Staffan Kronwall vid sin sida. KHL-backen, som gjorde tre mål i gårdagens seger mot Ryssland.

En match där tempot var rejält uppskruvat och ingenting Brynäsbacken varit med om tidigare.

– Det gick betydligt fortare än vad man är van vid. Det gäller att vara snabbare i tanken hela tiden. Men det kändes helt okej, säger Bertilsson.

Men tio minuter in i matchen mot Ryssland tvingades han dock att kliva av. Kort efter att backkollegan Kronwall prickskjutit in 4–2-målet fick Bertilsson en smäll och drabbades av en lårkaka.

Och det är fortfarande osäkert om den hinner läka till dagens match mot Finland när Tre Kronor redan har säkrat turneringssegern.

– Förhoppningen är att jag ska spela, säger Bertilsson.

• Hur känns det nu?

– Jag känner mig jäkligt stel. Det är bara att vänta och se hur det känns inför matchen.

• Hur summerar du annars dina två första A-landskamper?

– Det har känts bra. Men jag kanske kunde ha varit lite lugnare och kyligare med pucken ibland. Men allt är nytt och jag får nöjd ändå.

• Och nervositeten verkar du haft kontroll på?

– Ja, det har faktiskt inte varit så nervöst som jag trodde det skulle vara inför matcherna. Men matchen mot Tjeckien var en tacksam debut. Det hade varit tuffare att göra den mot Ryssland i en sådan här match när tempot var så högt.

För klubbkamraten Sebastian Lauritzen har det inte blivit lika mycket istid i Channel One cup. Han kom aldrig riktigt in i matchen mot hemmanationen Ryssland när Tre Kronor gick runt på fem ytterforwards. På pappret var han uppsatt i fjärdekedjan med centern Mattias Sjögren, Färjestad och Modo-spelaren Mattias Ritola.

Den tredje brynäsaren, Mattias Ekholm, tog däremot för sig offensivt och fick mycket istid i andra backpar med Jonas Frögren.

I dagens match mot Finland debuterar dessutom Joacim Eriksson, Skellefteåmålvakten, från Hedesunda utanför Gävle och fostrad i Brynäs juniorlag.

Mer läsning

Annons