Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson har guld i blick

Han har redan blivit mästare den här säsongen.

Nu börjar Johan Larsson få guldsmak i munnen igen – men han vädjar om lugn.

– Det gäller att vara kvar på jorden nu, säger Brynäscentern.

Annons

I början på januari var den 19-årige gotlänningen med och tog Sveriges första JVM-guld sedan 1981, vilket resulterade i ett firande som nästan inte ville ta slut.

Nu står Johan Larsson här igen – nära ytterligare en mästerskapstitel.

Brynäs har 2–0 i matcher i finalserien mot Skellefteå, men Larsson går inte med på att laget har en liten matchboll i jakten på SM-guldet.

– Det tycker jag inte. Nu börjar vi om på noll igen, och vi kan inte slappna av. Vi måste släppa det som varit och ge allt i nästa match, säger Larsson inför den tredje finalmatchen i Skellefteå Kraft Arena i eftermiddag.

– Skellefteå har säkert pratat igenom vad som hände där uppe senast, men vi ska sätta vår prägel på matchen. Egentligen spelar det ingen roll hur vi vinner, bara vi vinner.

I den första finalmatchen i tisdags bildade Johan Larsson kedja med Jakob Silfverberg och Sebastian Wännström, eftersom Calle Järnkrok saknades på grund av sjukdom. Då blev det inga poäng för Larsson i 6–3-segern, men i torsdags var han tillbaka i kedjan med Jesper Ollas och Martin Johansson – och var då bäst på isen med bland annat två assist.

Enligt honom själv hade det dock ingenting att göra med att han var tillbaka i sin ursprungliga slutspelskedja.

– Vi jobbar hårt för varandra, vilket är det viktigaste. Och för min egen del tycker jag att det har gått bra i båda finalmatcherna. Det är alltid skönt att göra poäng, men det var en bra laginsats i en jämn match och det kändes otroligt skönt att vi lyckades dra det längsta strået.

Larsson hyllar sedan sina kedjekamrater.

– Både Martin och Jesper har varit riktigt bra, de har tagit för sig mer i slutspelet än i grundserien. Det är också viktigt att komma ihåg att det är deras första år här. Det är väldigt kul att se dom, säger Larsson, som inte fanns med på gårdagens isträning utan i stället körde ett lättare gympass.

JVM-guldet tidigare i år är inte det enda som Johan Larsson kan tänka tillbaka på inför slutspurten på finalserien. Han har även vunnit SM-guld med både J20 och J18 i Brynäs.

– Det är alltid kul att vinna och det är alltid lika stor glädje. Men visst skulle det här SM-guldet smälla högre, medger Johan Larsson.

Och tillägger:

– Men vi ska inte tänka i de banorna nu. Det här är långtifrån klart.

Mer läsning

Annons