Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson i JVM-laget

Johan Larsson är ensam brynäsare i den trupp till junior-VM som Roger Rönnberg presenterade på måndagen.

Men det var riktigt nära att han fick sällskap av Elias Lindholm.

– Han är reserv på hemmaplan och en jättetalang som jag inte hade varit ett dugg rädd att gå i krig med, säger Rönnberg.

Annons

Elias är två år yngre än de flesta i truppen och kommer garanterat att få spela JVM någon gång i framtiden.

– Han gör det jättebra i Brynäs juniorlag och var med i diskussionen i det längsta. En väldigt intressant spelare, säger förbundskaptenen.

Men till slut blev Elias reserv på hemmaplan då konkurrensen är riktigt stor. Precis som vi berättade i går är också ex-brynäsaren Ludvig Rensfeldt med i truppen. Nu spelar han juniorhockey i Kanada.

Två 94:or som blev uttagna är Filip Forsberg, Leksand och Sebastian Collberg, Frölunda.

När NHL-spelarna Adam Larsson och Gabriel Landeskog inte kommer med till JVM då deras respektive klubbar säger nej är Johan Larsson och Djurgårdens Mika Zibanejad de stora svenska stjärnorna.
– Inom gruppen ser vi inte dom här killarna som våra stjärnor och det gör dom inte själva heller. Men både Johan och Mika är viktiga spelare som kommer att få leda varsin kedja, säger Rönnberg.

Johan Larsson gör nu sitt andra JVM liksom åtta av de andra spelarna som var med förra året, då Sverige blev fyra. Med stor säkerhet kommer han också att bli svensk lagkapten.
– Johan har varit det för alla 92-landslag som har spelat och även om vi ännu inte plockat ut någon kapten så är chansen stor att han kommer att få det förtroendet, berättar den svenska förbundskaptenen under presskonferensen.

Målsättningen är också klar. Det är guld borta i Calgary som gäller. 31 år efter det hittills enda JVM-guld som Sverige har vunnit.
– Vi har plockat ut det som ska bli världens bästa juniorlag. Men vi förstår också svårigheten i det här där många andra länder tycker samma sak. Vi kommer att ställas mot USA som tycker att deras 92-lag är det bästa man haft på de senaste tio åren, ett Finland med bröderna Granlund, ett Kanada på hemmaplan och ett Ryssland som är titelförsvarare.

Han säger också att de ser sig själva som utmanarna – de som jagar de andra.
Det svenska laget samlas den 13 december och turneringen startar den 26 december med match mot Lettland.

Mer läsning

Annons