Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Jonsson talar ut: "Det känns tungt"

Brynäs ligger trea i elitserien och har spelat bättre än på många år och är faktiskt en guldkandidat.

Men det ska ju alltid finnas en ”hackkycklig” som fans, media och experter på läktaren gärna ger skulden för allt som inte går Brynäs väg.

Nu är det backen Lasse Jonsson som fått den otacksamma rollen.

Annons

– Jag undviker väl att läsa och lyssna allt för mycket. Men visst går en del fram, säger Lasse inför kvällens match mot Färjestad.

Den 29-åriga försvararen har varit en nyckelspelare sedan han kom till Brynäs 2008. Då hämtad från NHL som den bärande, offensiva backen som skulle producera framåt i alla spelformer. Sanningen här i slutet av november 2011 är att både Ryan Gunderson och Mattias Ekholm går före Jonsson som vapen i bland annat power play.

Speltiden minskar och senast var han på isen i drygt 16 minuter.

• En ovan situation?

– Jag vet ju själv att det har varit lite för mycket upp och ner och jag hamnade i en rejäl svacka ett tag. Klart att det känns tungt att inte kunna prestera på topp och vara med och bidra. Men det har i alla fall stämt mycket bättre de senaste matcherna.

• Hur ser du på kritiken utifrån?

– En del är säkert rätt och riktigt medan andra saker kanske är aningen orättvist. Jag försöker inte ta åt mig allt för mycket men visst är det oundvikligt att en del går in. Men det viktigaste är vad som sägs i omklädningsrummet – vad lagkompisarna och tränarna tycker. Där känner jag stödet hela tiden och jag är väl inte den första som hamnat i en svacka.

• Har du upplevt något liknande tidigare?

– Det har jag säkert. Jag har ju varit med ett tag nu. Med åren och rutinen kan man hantera såna här saker på ett bättre sätt.

Hur då?

– Jag vet att det inte finns några genvägar. Det är bara att träna på och det går inte att fuska sig tillbaka i form. Det funkar inte. Till slut kommer det att vända och redan nu känns det mycket bättre.

• Har skadan i armen påverkat?

– Lite grann kanske ett tag när jag både tränade och spelade ett tag med smärtor. Klart det inte var optimalt och till slut kunde jag ju inte spela heller. Men det är ingenting jag vill skylla på och nu är jag helt fri från de besvären sedan ett par veckor tillbaka.

• Nio mål första säsongen i Brynäs. Sedan en allvarlig skada som höll dig borta nästan en hel säsong innan det blev 13 mål ifjol. Nu fortfarande en nolla i den kolumnen.

– Så är det ju och man vill alltid vara med och producera för att hjälpa laget. Nu har jag ett yrke där det är mycket psykologi inblandat och till slut funderar man för mycket . I stället för att skjuta så blir det en passning. Jag skulle gärna spräcka den där nollan men försöker att inte grubbla utan får tänka att det kommer när det kommer. Huvudsaken laget vinner.

• Det gör ni ju och det är andra som kliver fram. Brynäs är näst bäst på att hitta rätt den här hösten med 70 fullträffar.

– Precis. Det var jäkligt skönt att studsa tillbaka efter förlusten mot AIK och vinna på ett så bra sätt mot Skellefteå. Nu blir det kul att åka till Karlstad och möta Färjestad som vi vill ha revansch på efter förlusten här hemma när vi skulle ha vunnit.

• Och det är fortfarande roligt med hockey?

– Absolut. Det finns inget bättre än att få komma hit, träffar grabbarna, träna och spela matcher. Jag brinner lika mycket för det nu som någon gång tidigare.

”Det viktigaste är vad som sägs i omklädningsrummet – vad lagkompisarna och tränarna tycker. Där känner jag stödet hela tiden och jag är väl inte den första som hamnat i en svacka.”

Mer läsning

Annons