Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lauritzen besviken trots turneringssegern

Trots förlust mot Finland blev det succé och turneringsseger för Tre Kronor i Channel One cup.

Men för Sebastian Lauritzen blev inte landslagsdebuten vad han hoppats på.

– Jag önskar att jag fått mer istid, säger Brynäsforwarden efter sina tre första landskamper.

Annons

Trots turneringssegern var Pär Mårts mycket besviken över insatsen i gårdagens avslutande 4–3-förlust mot Finland. Det spel och den inställning som Tre Kronor visat tidigare i turneringen var som bortblåst. Finland, som hade inlett turneringen med två förluster, tilläts vinna rättvist mot ett blekt svenskt landslag där Skellefteås – tidigare Brynäs – Joacim Eriksson fick göra debut i målet.

Men förbundskaptenen kan ändå titta tillbaka på en vecka där flera spelare har stärkt sina aktier inför hemma-VM i maj.

Men det har kanske inte Sebastian Lauritzen gjort – han fick aldrig riktigt chansen i sin landslagsdebut.

Och var missnöjd över speltiden i sina första A-landskamper.

– Kul att vi vann turneringen förstås och skönt att ha landslagsdebuten avklarad. Men jag önskar att jag kunde ha bidragit mer på isen och fått mer istid, säger Brynäsforwarden, som dock fick mer förtroende i gårdagens möte med Finland än vad han fått tidigare.

– Ja, men det är ju inte så enkelt när man haft en roll i klubblaget och får en helt annan i landslaget. Det är svårt att komma in i matcherna när man bara får hoppa in lite då och då. Spelet blir ryckigt.

Anledningen till den bristande speltiden för Lauritzen var att förbundskapten Mårts oftast satsade på två kedjor i numerära över- och underlägen. Dessutom rullade Tre Kronor stundtals på fem ytterforwardspar.

Nu ser Brynäsforwarden fram emot att komma hem till Gävle igen och blickar fram mot morgondagens match mot Linköping.

– På grund av lite istid känner jag mig åtminstone pigg nu när jag kommer hem. Det skulle sitta fint med tre poäng innan julvilan, säger Lauritzen.

Simon Bertilsson fick, som Sporten berättade i lördagens tidning, ett skott på låret i matchen mot Ryssland och tvingades avstå gårdagens match. Men Johan Garpenlöv, Tre Kronors Team Manager, tror inte att Linköpingsmatchen är i fara för Brynäsbacken.

– Jag är ingen läkare, men det ska nog inte vara någon fara, säger Garpenlöv.

Mer läsning

Annons