Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lauritzen får specialisthjälp

Sebastian Lauritzen har den senaste tiden plågats av belastningsskador.
Nu tvingas Brynässtjärnan uppsöka experthjälp för att utesluta bråck.
I värsta fall måste han opereras – då väntar en lång tids skadefrånvaro.

Annons

Tidigare under säsongen är ljumskproblem som har kommit och gått för Lauritzen. Han missade bland annat bortamatchen mot Modo nyligen och tvingades, med smärtor i magregionen, kliva av i senaste matchen mot AIK på Hovet. Och trots att han i onsdags magnetröntgades i Uppsala går det fortfarande inte exakt att säga vad som utlöst smärtorna.

Nu kallar Brynäs in experthjälp och misstänker att Brynässtjärnan drabbats av en bråckskada.

Trots att smärtorna har minskat efter besöket i Uppsala är de inte tillräckligt lindriga för att han ska kunna spela igen – nu kan han istället tvingas till operation.

– Även om det är bättre så känns det ändå inte bra. Jag hoppas verkligen att det inte handlar om bråck. Jag slipper gärna en operation. Det är en förmodligen någon form av blödning eftersom att jag har spelat och tränat mycket, belastningen har varit för stor, säger Lauritzen, som därför inte kan svara på när han kan vara tillbaka i spel.

Men generellt för en bråckskada – av vanlig omfattning – är behandlingen och rehabiliteringen lång efter en operation. Till den grad att Lauritzen i så fall riskerar att missa stora delar av resten av grundserien.

– Det går inte att säga så mycket just nu. Vi vill vara säkra på vad det är först. Och även om det skulle visa sig vara en bråckskada så vet vi inte vart den sitter och vilken grad det handlar om. Det kan vara i ljumske, buk och mage, säger Brynäs massör, Glenn Hellström.

Lauritzen är poängbäst i laget och nia totalt i hela elitserien med 26 poäng (9+17) på 30 matcher. Ett tungt avbräck för Brynäs förstås som i eftermiddag möter Färjestad. En match som Lauritzen givetvis missar, men det blir inte den enda ändringen i Brynästruppen.

Den tidigare petade backen Lars Jonsson är, efter fem matcher utan istid, åter med i startuppställningen igen.

– Vi har haft en bra dialog och Lasse har varit medveten om vad som gällt. Jonte (Carlsson) har gjort det fantastiskt bra, men vi känner att det är dags att ge Lasse chansen igen. Han har bevisat att han ska spela, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Mer läsning

Annons