Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lavander talar ut om petningarna

Han är en av Brynäs mest rutinerade spelare. Men Mats Lavander har förpassats till bänken – och har även varit utanför laget. Nu talar forwarden ut om petningarna och berättar även att han fortfarande ser en framtid i Brynäs.

Annons

Mats Lavander har hamnat i Tommy Jonssons frysbox, Brynästränaren som den senaste tiden i stället valt att satsa på den 20-årige junioren Alexander Lindgren.

Till morgondagens match mot HV71 är Lindgren dock utanför laget när Jonas Nordquist – som även han varit petad tidigare – får chansen från start igen.

Men inte Lavander.

Brynäs rutinerade forward får fortsätta att nöta bänk – nu talar han ut om den tuffa tiden som petad.

– Man lägger ner mycket tid på det här, och det är ju matcherna som är roliga. Då är det klart att det är tufft att inte få spela dem. Men vad ska man göra?

• Ja, berätta – hur gör du?

– Jag försöker att tackla situationen på rätt sätt, att försöka hålla humöret uppe, träna hårt och visa att jag vill spela, säger Lavander, som inte har gjort ett enda mål den här säsongen, och som även missade matcher tidigare under säsongen på grund av magproblem.

Men han berättar att han är helt kvitt problemen nu – i stället har han fullt fokus på att försöka ta tillbaka platsen i laget igen

Och bidra med energi till laget där han är väldigt omtyckt.

– Jag kan inte gå runt och muttra och vara sur. Jag tycker själv att jag kommer positiv till omklädningsrummet och försöker ge grabbarna energi. Men det är klart att det är lättare att vara glad när det flyter på, man är kanske inte lika sprudlande som förr.

• Hur är relationen med tränaren?

– Bra, vi pratar några gånger i veckan, pejlar av läget. Hur de tänker och hur jag känner. För mig är det skönt att få ett kvitto på var man ligger så slipper man gå runt och grubbla.

Mats Lavander har ett utgående kontrakt med Brynäs, men vill – trots bristen på istid – stanna i klubben.

– Jag trivs bra i Brynäs och känner inte att jag vill röra på mig. Men det är ju upp till klubben, jag vet inte hur de tänker.

• Du har inte börjat spana på andra alternativ?

– Nej. Jag brukar vilja fokusera på det som händer här och nu. Att börja snacka med andra klubbar redan nu är inget för mig, säger Lavander.

Mer läsning

Annons