Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liljebjörn ny tränare i Tierp

Tierp Hockey, som håller till i hockeyettan, har gjort klart med en härlig förstärkning på tränarsidan. Åke Liljebjörn med bland annat 41 landskamper som målvakt för det svenska hockeylandslaget på meritlistan, blir andretränare tillsammans med Stellan Gerdin den kommande säsongen.

Annons

– Det är alltid roligt med hockey och det här kom lägligt för mig. Vi har upptakt den 1:a augusti och då får jag bekanta mig med lirarna, säger Liljebjörn.

Som hockeymålvakt lirade Liljebjörn i elitserien både för Brynäs, AIK, Leksand och Frölunda.

– En lyckad lösning och jag var faktiskt i kontakt med Liljebjörn redan i våras. Jag tror också att Åke och Stellan kommer att gå bra i hop, säger en nöjd Ola Berlin i Tierp Hockey.

– Jag har verkligen längtat efter att få hjälp i tränarjobbet. Det var också meningen att jag skulle haft hjälp redan förra säsongen. Jag hade Liljebjörn som tränare under min sista säsong som spelare i Valbo. En tuff och bestämd tränare. Det här blir säkert bra och siktet är ju inställt på allettan, säger Stellan Gerdin, som gör sin andra säsong som tränare för Tierp Hockey.

– Vi har upptakt den 1 augusti och går på is den sjätte augusti. Sedan blir det träningar en fem sex kvällar i veckan, klargör Gerdin.

Naturligtvis kommer Tierp Hockey också att utnyttja Liljebjörn med sina stora meriter som målvaktstränare.

– Ja, jag kommer att hjälpa till med lite av varje, säger Liljebjörn, som ser fram emot en intressant hockeysäsong.

Enligt Ola Berlin så är förstärkningar på väg till Tierp Hockey.

– Ja, vi förhandlar med en handfull spelare och målsättningen är att ha en trupp om cirka 25 spelare till den här säsongen. En lirare är också redan klar och det är målvakten Magnus Persson som förra säsongen spelade för Söderhamn/Ljusne, säger Ola Berlin.

Mer läsning

Annons