Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck efter trejden: ”Vill att det ska börja nu...”

Anders Lindbäck, NHL-målvakten från Gävle, blev sent på fredagskvällen trejdades från Nashville till Tampa Bay Lightning. Här berättar han om sina känslor.

Annons

Det här kom inte som någon överraskning för dig, va?

– Nej, jag hade ju förklarat för Nashville att jag gärna ville till ett lag där jag kan få en ärlig chans sedan dom skrev sjuårskontrakt med Pekka Rinne. Och det här var ju en möjlighet för dom att få lite för mig också.

Och nu kommer du till ditt drömlag.

– Ja, det måste man säga, det känns väldigt bra att det blev så här. Tampa har många bra spelare offensivt och en ägare som satsar pengar på laget.

– Och framför allt kommer jag till ett lag som behöver en målvakt, och jag får en bra chans att bli förstekeeper. Nu är det upp till mig. Jag måste visa att jag håller dag efter dag, match efter match.

Vem får du konkurrera med?

– Det är jag och Mathieu Garon som har envägskontrakt, så det är väl främst vi två som får slåss med varandra om platsen. Sedan har ju klubben några bra yngre målvakter också, deras farmarlag vann ju AHL:s Calder Cup.

Det måste vara extra motiverande att sommarträna efter det här beskedet?

– Nu har jag ju aldrig haft några problem med den saken tidigare heller. Men det är klart att det här ger en extra skjuts. Och det känns långt till säsongen – man vill helst att den ska börja nu!

Erfarenheten du fått under dina två år i Nashville betyder väl en del nu?

– Absolut. Även om jag mest fått sitta på sidan har jag fått chans att studera Pekka Rinne varje dag, och i mina ögon är han en av NHL:s absolut bästa målvakter. Jag har sett hur professionell han är och jag har haft tur eftersom han är så ödmjuk och alltid hjälpt mig och gett mig tips.

Hur förbereder du dig i övrigt?

– Jag har pratat med general managern Steve Yzerman, och alldeles nyss ringde head coachen. Sedan ska jag prata med Victor Hedman, om var det är bäst att bo och så där. Och ”Honken” har jag snackat med också, han var lite avundsjuk eftersom han trivdes så bra i Tampa.

Ja, Florida blir fint, va...

– Ja, det är ett bra ställe att bo på. Och farsan är glad också. Nu kan han komma och spela golf året runt.

Mer läsning

Annons